Milujete záviny? Pripravte si doma túto o čosi zdravšiu verziu (iba 90 kcal na jeden kúsok!) kakaového závinu, ktorý je oveľa jednoduchší a rýchlejší na prípravu.
Ingrediencie:
CESTO:
- 250 g polotučného tvarohu
- 150 g celozrnnej špaldovej múky + 30 g pri vaľkaní
- 12 g kypriaceho prášku
- štipka soli
NÁPLŇ:
- 1 banán
- 40 g kakaa
- 15 g trstinového cukru
- 20 g čakankového sirupu (alebo medu)
- 10 ml repkového oleja
- 30 ml vody (podľa konzistencie)
NA VRCH/POSYP:
- olej v spreji
- 5 g práškového cukru
Postup:
Najprv v miske zmiešajte tvaroh, múku, kypriaci prášok a zo zmesi urobte cesto. Nechaj ho odležať pár minút.
Potom nasleduje príprava náplne: Roztlačte banán a zmiešajte ho s kakaom, cukrom, čakankovým sirupom/medom, kúskom oleja a pridajte potrebné množstvo vody podľa konzistencie.
Cesto rozvaľkajte na čo najtenšie a pridajte urobenú náplň. Následne cesto zrolujte, pričom dbajte na to, aby ste poriadne zatlačili jeho kraje, nech sa vám nerozlepí.
Závin popichajte vidličkou, nasprejujte olejom alebo ho potrite vajíčkom a nechajte ho piecť cca 25 minút pri 180 stupňoch.
Na záver – už upečený závin môžete posypať práškovým cukrom a váš výtvor je hotový na podávanie!
Zdieľať na
Zdieľaní