Ak chcete naplno využiť zvyšky vašej kvalitnej mletej kávy, pripravte si tento luxusný kávový likér, ktorý nestojí skoro nič. Je ideálny na popíjanie ako samotný, no ešte lepšie sa hodí na pridanie do espressa. Jeho výroba je veľmi jednoduchá!
Potrebujeme
- 100 g zvyškov mletej kávy
- 100 g hnedého cukru
- 230 ml horúcej vody
- 200 ml vodky (alebo iného alkoholu, no vodka je najvhodnejšia)
- uzatvoriteľnú nádobu
- kávový filter
Postup
Zmiešajte hnedý cukor so namletými zvyškami kávy a poriadne premiešajte.

Zmes potom na 24 hodín vložte do dobre uzatvoriteľnej nádoby a nechajte odležať. Mix týchto dvoch ingrediencií sa za noc zmení na mierne tekutú čiernu zmes.

Do tejto zmesi následne vlejte 230 mililitrov horúcej vody a 200 mililitrov vodky.

Všetko poriadne premiešajte. Zmes následne ešte preceďte cez kávový filter a nalejte do vhodnej nádoby. Výsledkom je sladký likér s intenzívnou kávovou chuťou, ktorý si môžete kedykoľvek vychutnávať.

Zdieľať na