Najlepšie jedlá sú tie domáce a pri tejto obľúbenej omáčke to platí dvojako. Ak ste milovníkmi „tatarky“, no nevycibrili ste ešte jej chuť do dokonalosti, určite sa tým netrápte. Máme pre vás recept, ktorý je jedinečný a overený a v ktorom dokonca nemusíte používať ani surové vajcia; nehovoriac nezvyčajnej ingrediencii, akou je cukor, ktorý jej dodá tú správnu chuť.
Potrebujeme:
- 4 ks na tvrdo uvarených vajec
- 1/2 ČL soli
- 2 ČL horčice
- 2 PL octu (alebo citrónovej šťavy pre jemnejšiu chuť)
- 1 ČL práškového cukru
- mlieko a kyslá smotana podľa potreby
- 2-4 ks zaváraných uhoriek
- 1 veľkú cibuľu
- 1-3 strúčiky cesnaku
- čierne mleté korenie podľa chuti
- olej podľa potreby (udáva konzistenciu omáčky)
- ponorný alebo stolný mixér
Postup:
Najprv si vyrobte majonézu, ktorá bude základom pre túto tatársku omáčku. Tú spravíte tak, že nakrájané varené vajcia vhodíte do mixéra a postupne po malých dávkach popridávate olej.

Po chvíli sa z vajec vytvorí majonéza, ktorú môžete konzumovať aj po dlhšom čase – neobsahuje totiž surové vajcia, a tak sa nemusíte báť salmonely alebo iných ochorení.

Odporúčame urobiť tatársku trošku redšiu, no nie príliš. Zvyšné ingrediencie ju zahustia. Keď uznáte, že je majonéza hotová, pridajte do nej zvyšné prísady – nadrobno nasekanú zeleninu (uhorky, cibuľu a cesnak), korenie, cukor, horčicu, ocot a mlieko.

Všetko poriadne premiešajte. Ak bude tatárska hustá, pridajte ešte trochu mlieka na rozriedenie, prípadne pridajte aj kyslú smotanu na zjemnenie a vyladenie chutí.

Zdieľať na
Zdieľaní