Takúto tatársku omáčku ste ešte nejedli: Jej hlavná ingrediencia je naozaj prekvapivá!

Spravte si túto skvelú tatársku omáčku! (Zdroj: Freepik/Idealspics)

Najlepšie jedlá sú tie domáce a pri tejto obľúbenej omáčke to platí dvojako. Ak ste milovníkmi „tatarky“, no nevycibrili ste ešte jej chuť do dokonalosti, určite sa tým netrápte. Máme pre vás recept, ktorý je jedinečný a overený a v ktorom dokonca nemusíte používať ani surové vajcia; nehovoriac nezvyčajnej ingrediencii, akou je cukor, ktorý jej dodá tú správnu chuť.

Potrebujeme: 

  • 4 ks na tvrdo uvarených vajec
  • 1/2 ČL soli
  • 2 ČL horčice
  • 2 PL octu (alebo citrónovej šťavy pre jemnejšiu chuť)
  • 1 ČL práškového cukru
  • mlieko a kyslá smotana podľa potreby
  • 2-4 ks zaváraných uhoriek
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1-3 strúčiky cesnaku
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • olej podľa potreby (udáva konzistenciu omáčky)
  • ponorný alebo stolný mixér

Postup:

Najprv si vyrobte majonézu, ktorá bude základom pre túto tatársku omáčku. Tú spravíte tak, že nakrájané varené vajcia vhodíte do mixéra a postupne po malých dávkach popridávate olej.

(Zdroj: Freepik/azerbaijan_stockers)

Po chvíli sa z vajec vytvorí majonéza, ktorú môžete konzumovať aj po dlhšom čase – neobsahuje totiž surové vajcia, a tak sa nemusíte báť salmonely alebo iných ochorení.

(Zdroj: Flickr/Kim)

Odporúčame urobiť tatársku trošku redšiu, no nie príliš. Zvyšné ingrediencie ju zahustia. Keď uznáte, že je majonéza hotová, pridajte do nej zvyšné prísady – nadrobno nasekanú zeleninu (uhorky, cibuľu a cesnak), korenie, cukor, horčicu, ocot a mlieko.

(Zdroj: Flickr/Kim)

Všetko poriadne premiešajte. Ak bude tatárska hustá, pridajte ešte trochu mlieka na rozriedenie, prípadne pridajte aj kyslú smotanu na zjemnenie a vyladenie chutí.

(Zdroj: Flickr/Gavan Murphy aka The Healthy Irishman)

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame