Tvarohové rýchlovky: Vyčarujte si ich na raňajky či večeru

Falošná treska z tvarohu

plnielanu.sk/Maria

Tvaroh sa už dlhšiu dobu oprávnene čoraz častejšie zaraďuje do našich jedálnych lístkov. Nielenže je odborníkmi odporúčanou bielkovinou s nízkym obsahom cholesterolu, ale aj výborne chutí. A to najmä v prípade, ak si ho vieme vhodne nachystať. Nečaká vás však žiadne vyčerpávajúce vyváranie, pretože pochúťku plnú vápnika si môžete pripraviť za pár minút.

Tvarohová nátierka s pažítkou

Tvarohová nátierka s pažítkou

Potrebujeme:

  • 250 g tvarohu
  • dve lyžice smotany
  • pažítku
  • soľ
  • korenie

Postup: Tvaroh vymiešame so smotanou a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Do takto pripravenej zmesi pridáme pažítku nakrájanú na malé kúsočky. Necháme odstáť, natrieme na pripravené pečivo, prípadne ozdobíme zeleninou a môžeme podávať.


Mohlo by vás zaujať: Tip na raňajky či studenú večeru: Nátierky sú jednoduché a chutia každému


Sladká tvarohová pena

Sladká tvarohová pena

Potrebujeme:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 2 dcl mlieka
  • vanilínový cukor
  • práškový cukor
  • 100 g ovocia

Postup: Tvaroh, mlieko a vanilínový cukor dáme do mixéra a zmiešame. Práškový cukor pridáme podľa potreby a chuti. Pri čerstvom ovocí ho budeme potrebovať viac ako pri zaváraninách. Do pripravenej zmesi dáme ovocie a zmixujeme. Pri výbere ovocia je povolené improvizovať a vytvoriť si tak presne takú príchuť, akú máme radi. Hotovú zmes môžeme nechať vychladiť alebo podávať okamžite. Vytvorenú penu dáme do dezertných misiek a ozdobíme zvyšným ovocím, grankom či šľahačkou.


Mohlo by vás zaujať: Tvarohový koláč dvakrát inak: Pochutnajte si aj vy!


Falošná treska z tvarohu

Falošná treska z tvarohu

Potrebujeme:

  • 250 g tvarohu
  • 1 mrkva
  • 3 kyslé uhorky
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 4 PL tatárskej omáčky
  • 2 PL kyslej smotany
  • Soľ
  • korenie

Postup: Najemno vymiešame tvaroh s tatárskou omáčkou a smotanou. Cibuľu a uhorky nakrájame nadrobno. Zmiešame a pridáme najemno nastrúhanú mrkvu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme odstáť v chlade. Podávame podľa chuti s pečivom a zeleninou.


Mohlo by vás zaujať: Citrónový cheesecake: Svieža chuť, ktorú si zamilujete


Aké ďalšie chutné jedlá z tvarohu si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Maria, plnielanu.sk/Mária, Mária
Odporúčame