Tvaroh sa už dlhšiu dobu oprávnene čoraz častejšie zaraďuje do našich jedálnych lístkov. Nielenže je odborníkmi odporúčanou bielkovinou s nízkym obsahom cholesterolu, ale aj výborne chutí. A to najmä v prípade, ak si ho vieme vhodne nachystať. Nečaká vás však žiadne vyčerpávajúce vyváranie, pretože pochúťku plnú vápnika si môžete pripraviť za pár minút.
Tvarohová nátierka s pažítkou

Potrebujeme:
- 250 g tvarohu
- dve lyžice smotany
- pažítku
- soľ
- korenie
Postup: Tvaroh vymiešame so smotanou a pridáme soľ a korenie podľa chuti. Do takto pripravenej zmesi pridáme pažítku nakrájanú na malé kúsočky. Necháme odstáť, natrieme na pripravené pečivo, prípadne ozdobíme zeleninou a môžeme podávať.
Mohlo by vás zaujať: Tip na raňajky či studenú večeru: Nátierky sú jednoduché a chutia každému
Sladká tvarohová pena

Potrebujeme:
- 250 g mäkkého tvarohu
- 2 dcl mlieka
- vanilínový cukor
- práškový cukor
- 100 g ovocia
Postup: Tvaroh, mlieko a vanilínový cukor dáme do mixéra a zmiešame. Práškový cukor pridáme podľa potreby a chuti. Pri čerstvom ovocí ho budeme potrebovať viac ako pri zaváraninách. Do pripravenej zmesi dáme ovocie a zmixujeme. Pri výbere ovocia je povolené improvizovať a vytvoriť si tak presne takú príchuť, akú máme radi. Hotovú zmes môžeme nechať vychladiť alebo podávať okamžite. Vytvorenú penu dáme do dezertných misiek a ozdobíme zvyšným ovocím, grankom či šľahačkou.
Mohlo by vás zaujať: Tvarohový koláč dvakrát inak: Pochutnajte si aj vy!
Falošná treska z tvarohu

Potrebujeme:
- 250 g tvarohu
- 1 mrkva
- 3 kyslé uhorky
- 1 menšia červená cibuľa
- 4 PL tatárskej omáčky
- 2 PL kyslej smotany
- Soľ
- korenie
Postup: Najemno vymiešame tvaroh s tatárskou omáčkou a smotanou. Cibuľu a uhorky nakrájame nadrobno. Zmiešame a pridáme najemno nastrúhanú mrkvu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Necháme odstáť v chlade. Podávame podľa chuti s pečivom a zeleninou.
Mohlo by vás zaujať: Citrónový cheesecake: Svieža chuť, ktorú si zamilujete
Aké ďalšie chutné jedlá z tvarohu si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na