Recept na dnes: Zdravé nátierky bez masla a syru, sú hotové za pár minút

nátierky

Tieto recepty na zdravé nátierky vám zachutia (Zdroj: GettyImages)

Kupované nátierky sa asi nikdy nevyrovnajú tým domácim. Avšak, vo väčšine receptov nájdeme veľa masla a syru. Vyskúšajte nátierky, ktorých základ tvorí zelenina plná vitamínov. Sú skvelé na raňajky aj desiatu.

Jesenná nátierka z hokkaida

Oranžová farba a jemne sladkastá maslová chuť obľúbenej tekvičky je to pravé pre príjemné septembrové ráno.

Budeme potrebovať:

  • 1 malá tekvica hokkaido
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL kyslej smotany
  • 2 PL olivového oleja
  • čerstvá petržlenový vňať
  • soľ podľa chuti

Postup:

Tekvicu šúpať netreba. Stačí ak ju umyjete, rozkrojíte na polovice a lyžicou vyberiete dužinu. Potom ju nakrájate na malé kúsky, uložíte na plech, pokvapkáte olejom a dáte piecť na 15 – 20 minút.

Upečenú tekvicu preložte do vyššej misky, pridajte cesnak a rozmixujte ponorným mixérom. Pyré zjemnite kyslou smotanou, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou. Všetko dobre premiešajte a podávajte s čerstvým pečivom.

Netradičná ryžová nátierka s brokolicou

Ak vám zostala uvarená ryža a neviete čo s ňou, urobte si fantastickú nátierku, hotovú za pár minút.

Budeme potrebovať:

  • 300 g uvarenej ryže
  • 1 brokolica
  • 1 cibuľa
  • 3 ČL sušeného droždia
  • 1/2 kocky zeleninového bujónu
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 dcl vody
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup:

Brokolicu dajte variť do vriacej, osolenej vody. Medzitým nakrájajte cibuľu a popražte na oleji. Uvarenú brokolicu spolu s cibuľou a ostatnými ingredienciami, pomixujete v mise a nátierka je na svete.

Zelená nátierka z hrášku a avokáda

Čerstvý zelený hrášok už síce na jeseň nezoženiete, no úplne postačí aj ten z konzervy. A keď ho spojíte s extra zdravým avokádom, máte najlepšiu nátierku k hriankam a šálke čaju.

Budeme potrebovať:

  • 1 zrelé avokádo
  • šťava z 1 citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g hrášku z konzervy
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Avokádo rozrežte, vyberte kôstku, dužinu vydlabte lyžicou a dajte do misky. Pridajte zvyšné ingrediencie a pomixujte ponorným mixérom.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame