Recept na dnes: Zdravé nátierky bez masla a syru, sú hotové za pár minút

nátierky

Tieto recepty na zdravé nátierky vám zachutia (Zdroj: GettyImages)

Kupované nátierky sa asi nikdy nevyrovnajú tým domácim. Avšak, vo väčšine receptov nájdeme veľa masla a syru. Vyskúšajte nátierky, ktorých základ tvorí zelenina plná vitamínov. Sú skvelé na raňajky aj desiatu.

Jesenná nátierka z hokkaida

Oranžová farba a jemne sladkastá maslová chuť obľúbenej tekvičky je to pravé pre príjemné septembrové ráno.

Budeme potrebovať:

  • 1 malá tekvica hokkaido
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL kyslej smotany
  • 2 PL olivového oleja
  • čerstvá petržlenový vňať
  • soľ podľa chuti

Postup:

Tekvicu šúpať netreba. Stačí ak ju umyjete, rozkrojíte na polovice a lyžicou vyberiete dužinu. Potom ju nakrájate na malé kúsky, uložíte na plech, pokvapkáte olejom a dáte piecť na 15 – 20 minút.

Upečenú tekvicu preložte do vyššej misky, pridajte cesnak a rozmixujte ponorným mixérom. Pyré zjemnite kyslou smotanou, pridajte nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou. Všetko dobre premiešajte a podávajte s čerstvým pečivom.

Netradičná ryžová nátierka s brokolicou

Ak vám zostala uvarená ryža a neviete čo s ňou, urobte si fantastickú nátierku, hotovú za pár minút.

Budeme potrebovať:

  • 300 g uvarenej ryže
  • 1 brokolica
  • 1 cibuľa
  • 3 ČL sušeného droždia
  • 1/2 kocky zeleninového bujónu
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 dcl vody
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup:

Brokolicu dajte variť do vriacej, osolenej vody. Medzitým nakrájajte cibuľu a popražte na oleji. Uvarenú brokolicu spolu s cibuľou a ostatnými ingredienciami, pomixujete v mise a nátierka je na svete.

Zelená nátierka z hrášku a avokáda

Čerstvý zelený hrášok už síce na jeseň nezoženiete, no úplne postačí aj ten z konzervy. A keď ho spojíte s extra zdravým avokádom, máte najlepšiu nátierku k hriankam a šálke čaju.

Budeme potrebovať:

  • 1 zrelé avokádo
  • šťava z 1 citróna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g hrášku z konzervy
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

Avokádo rozrežte, vyberte kôstku, dužinu vydlabte lyžicou a dajte do misky. Pridajte zvyšné ingrediencie a pomixujte ponorným mixérom.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close