Zdravé pečenie s Lenkou: Najlepšia jahodová bublanina poteší celú rodinu: Takto bude zaručene nadýchaná!

lahodná jahodová bublanina

Lahodná jahodová bublanina(Zdroj: Lenka)

Jahodová bublanina neodmysliteľne patrí k letu. U nás vždy okamžite zmizne. Tá, ktorú vám predstavíme je bez mlieka, s olejom, vhodná aj pre tých, čo majú problém s laktózou. Ak taký problém nemáte, kľudne si dajte na cesto či jeho časť kôpky tvarohu. Mimochodom, aj ten už existuje bezlaktózový.

Budeme potrebovať:

  • 5 vajíčok (bielka, žĺtka vyšľahať zvlášť)
  • 300 g polohrubej múky
  • 50 g pomletých mandlí
  • 140 ml vody
  • 180 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 110 ml oleja
  • 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
Všetky potrebné suroviny
Všetky potrebné suroviny (Zdroj: Lenka)

Postup:

Žĺtka si vymiešame s cukrom a lyžicou vody do peny, pridáme ostatné suroviny, nakoniec jemne vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejte na vymastený a kokosovou múčkou vysypaný plech.

Navrch poukladajte na husto ovocie. Navrch môžete poukladať kôpky tvarohu zmiešaného s vanilkovým cukrom, ja zvyknem tak robiť na kúsok plechu, nakoľko to deťom nechutí.

Pečieme na 180 stupňoch asi 35 minút, kým nemá peknú farbu.

Tip: vyšľahajte si bielka ako prvé, potom pokračujte so žĺtkami, nemusíte tak umývať metličky.

 


Pre viac chutných inšpirácií na zdravé pečenie navštívte Lenkinu stránku zdravepecenie.sk

Zdroj: zdravepecenie.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close