Zdravé pečenie s Lenkou: Najlepšia jahodová bublanina poteší celú rodinu: Takto bude zaručene nadýchaná!

lahodná jahodová bublanina

Lahodná jahodová bublanina(Zdroj: Lenka)

Jahodová bublanina neodmysliteľne patrí k letu. U nás vždy okamžite zmizne. Tá, ktorú vám predstavíme je bez mlieka, s olejom, vhodná aj pre tých, čo majú problém s laktózou. Ak taký problém nemáte, kľudne si dajte na cesto či jeho časť kôpky tvarohu. Mimochodom, aj ten už existuje bezlaktózový.

Budeme potrebovať:

  • 5 vajíčok (bielka, žĺtka vyšľahať zvlášť)
  • 300 g polohrubej múky
  • 50 g pomletých mandlí
  • 140 ml vody
  • 180 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 110 ml oleja
  • 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
Všetky potrebné suroviny
Všetky potrebné suroviny (Zdroj: Lenka)

Postup:

Žĺtka si vymiešame s cukrom a lyžicou vody do peny, pridáme ostatné suroviny, nakoniec jemne vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejte na vymastený a kokosovou múčkou vysypaný plech.

Navrch poukladajte na husto ovocie. Navrch môžete poukladať kôpky tvarohu zmiešaného s vanilkovým cukrom, ja zvyknem tak robiť na kúsok plechu, nakoľko to deťom nechutí.

Pečieme na 180 stupňoch asi 35 minút, kým nemá peknú farbu.

Tip: vyšľahajte si bielka ako prvé, potom pokračujte so žĺtkami, nemusíte tak umývať metličky.

 


Pre viac chutných inšpirácií na zdravé pečenie navštívte Lenkinu stránku zdravepecenie.sk

Zdroj: zdravepecenie.sk
Odporúčame