Jahodová bublanina neodmysliteľne patrí k letu. U nás vždy okamžite zmizne. Tá, ktorú vám predstavíme je bez mlieka, s olejom, vhodná aj pre tých, čo majú problém s laktózou. Ak taký problém nemáte, kľudne si dajte na cesto či jeho časť kôpky tvarohu. Mimochodom, aj ten už existuje bezlaktózový.
Budeme potrebovať:
- 5 vajíčok (bielka, žĺtka vyšľahať zvlášť)
- 300 g polohrubej múky
- 50 g pomletých mandlí
- 140 ml vody
- 180 g trstinového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 110 ml oleja
- 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
Postup:
Žĺtka si vymiešame s cukrom a lyžicou vody do peny, pridáme ostatné suroviny, nakoniec jemne vmiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejte na vymastený a kokosovou múčkou vysypaný plech.
Navrch poukladajte na husto ovocie. Navrch môžete poukladať kôpky tvarohu zmiešaného s vanilkovým cukrom, ja zvyknem tak robiť na kúsok plechu, nakoľko to deťom nechutí.
Pečieme na 180 stupňoch asi 35 minút, kým nemá peknú farbu.
Tip: vyšľahajte si bielka ako prvé, potom pokračujte so žĺtkami, nemusíte tak umývať metličky.
Zdieľať na