Zeleninové pochúťky: Pre horúce letné dni sú ako stvorené!

Cuketa

sxc.hu

Počas teplých letných dní chutia ťažké mäsové jedlá len málokomu. Skúste si pripraviť niekoľko dobrých receptov z chutnej a zdravej sezónnej zeleniny. Nasýtia vás, ale zároveň nebudete mať pocit akoby ste mali v žalúdku kameň. Do horúceho počasia sú jednoducho ako stvorené. Prinášame vám pár zaujímavých tipov, ako na to.

Cuketová lodička

Potrebujeme:

1 cuketu

200 g šunky

olej

3 roztierateľné syry

zemiaky

4 vajcia

1 smotanu

strúhaný syr

soľ, korenie

Postup: Cuketu rozrežeme pozdĺžne na dve polovice. Vydlabeme z nej stred a pripravíme si plnku, ktorou cuketu naplníme. Šunku opražíme na oleji, pridáme k nej smotanu a syr. Necháme zavariť. Pridáme aj vajcia a zemiaky, ktoré sú uvarené a pokrájané na kocky. Ochutíme soľou a korením. Zmesou naplníme polovice cukiny, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry asi na 15 minút.


Tiež by vás mohlo zaujať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý?


Brokolicový pekáč

Potrebujeme:

1 brokolicu

cesnak

cibuľu

4 vajcia

polohrubú múku

1 lyžičku prášku do pečiva

mlieko

šunku

soľ, korenie

Postup: Brokolicu rozoberieme na ružičky. V mise zmiešame pripravenú brokolicu, vajcia, korenie a soľ, opraženú cibuľku a cesnak, opečené kúsky šunky, pol hrnčeka mlieka, pol hrnčeka polohrubej múky a zmiešame s práškom do pečiva. Zmes ručne poriadne premiešame, vylejeme na pekáč a dáme piecť asi na pol hodinku.


Tiež by vás mohlo zaujať: Jarné zelené polievky: Sú nielen chutné, ale aj zdravé!


Kalerábovo – zemiakové placky

Potrebujeme:

2-3 kaleráby (podľa veľkosti)

3 zemiaky

2 vajcia

cesnak

soľ, korenie, vegetu

polohrubú múku

strúhaný syr

Postup: Kaleráby a zemiaky postrúhame, pridáme ku nim pretlačený cesnak, vajcia, koreniny a múku tak, aby nám vzniklo cesto, ktoré môžeme opekať na panvici. Upečené placky môžeme posypať postrúhaným syrom.

Zdroj: sxc.hu, sxc.hu, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close