FOTORECEPT Domáci burger bez hovädziny? Testovali sme nový recept, chuťou sme zostali šokovaní

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na sociálnej sieti sme našli zaujímavý tip na recept, ktorý sme sa tiež rozhodli vyskúšať. Boli sme zvedaví na výslednú chuť. Pôvodne malo ísť o burger s hrubou plackou, my sme však kvôli dostupnosti potravín recept trochu obmenili. Koniec koncov, pridali sme tam aj suroviny navyše. Už v úvode môžeme skonštatovať, že to stálo za to.

Potrebujeme

Na placku

  • 1 jarná cibuľka
  • 750 g koktejlových kreviet
  • 1 kápia
  • 4 PL hladkej špaldovej múky
  • 4 PL panko strúhanky
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika
  • mletý sušený cesnak
  • petržlenová vňať

Obloha

  • zelenina podľa chuti

Dresing

  • 1 grécky biely jogurt
  • čili omáčka (podľa chuti)
  • 1 PL medu
  • šťava z polovice citrónu
  • 1 PL ryžového octu

Postup

Cibuľku si nakrájame na drobné kúsky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pokračujeme krevetami, ktoré umyjeme vo vode, osušíme kuchynskými utierkami a nakrájame na drobné kúsky podobne ako cibuľu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do veľkej misy pridáme k cibuľke a krevetám aj nakrájanú kápiu. Primiešame múku, panko strúhanku, koreniny, petržlenovú vňať a poriadne zamiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Vytvarujeme placky, ktoré opekáme na nepriľnavej panvici.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Medzitým si urobíme dresing. Ten je hotový jednoducho, iba všetky ingrediencie zmiešame dokopy.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zeleninu si vyberieme preferencie. Umyjeme a nakrájame ju tak, aby sa čo najlepšie dala vložiť do žemle. My sme zvolili paradajky, uhorku, červenú cibuľku, avokádo a hlávkový šalát.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Žemle rozkrojíme na polovicu a z oboch strán potrieme dresingom. Pridáme krevetovú placku, zeleninu a skvelá večera je pripravená.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

 Sledujte náš Facebook

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame