Na sociálnej sieti sme našli zaujímavý tip na recept, ktorý sme sa tiež rozhodli vyskúšať. Boli sme zvedaví na výslednú chuť. Pôvodne malo ísť o burger s hrubou plackou, my sme však kvôli dostupnosti potravín recept trochu obmenili. Koniec koncov, pridali sme tam aj suroviny navyše. Už v úvode môžeme skonštatovať, že to stálo za to.
Potrebujeme
Na placku
- 1 jarná cibuľka
- 750 g koktejlových kreviet
- 1 kápia
- 4 PL hladkej špaldovej múky
- 4 PL panko strúhanky
- soľ
- čierne mleté korenie
- červená mletá paprika
- mletý sušený cesnak
- petržlenová vňať
Obloha
- zelenina podľa chuti
Dresing
- 1 grécky biely jogurt
- čili omáčka (podľa chuti)
- 1 PL medu
- šťava z polovice citrónu
- 1 PL ryžového octu
Postup
Cibuľku si nakrájame na drobné kúsky.

Pokračujeme krevetami, ktoré umyjeme vo vode, osušíme kuchynskými utierkami a nakrájame na drobné kúsky podobne ako cibuľu.

Do veľkej misy pridáme k cibuľke a krevetám aj nakrájanú kápiu. Primiešame múku, panko strúhanku, koreniny, petržlenovú vňať a poriadne zamiešame.

Vytvarujeme placky, ktoré opekáme na nepriľnavej panvici.

Medzitým si urobíme dresing. Ten je hotový jednoducho, iba všetky ingrediencie zmiešame dokopy.

Zeleninu si vyberieme preferencie. Umyjeme a nakrájame ju tak, aby sa čo najlepšie dala vložiť do žemle. My sme zvolili paradajky, uhorku, červenú cibuľku, avokádo a hlávkový šalát.

Žemle rozkrojíme na polovicu a z oboch strán potrieme dresingom. Pridáme krevetovú placku, zeleninu a skvelá večera je pripravená.

Zdieľať na