Po príjemných letných mesiacoch naplno prepukla jeseň. Úroda je už zozbieraná a jablká si pokojne odpočívajú v chlade. Čakajú, kým s nimi niečo vymyslíme alebo ich jednoducho zjeme. Jedným z nápadov, ako ich využiť, môže byť príprava skvelého jablkovo-piškótového koláča, ktorý môžete pripraviť buď z čerstvých nastrúhaných jabĺk, alebo aj z tých zavarených.
Po príjemných letných mesiacoch naplno prepukla jeseň. Úroda je už zozbieraná a jablká si pokojne odpočívajú v chlade. Čakajú, kým s nimi niečo vymyslíme alebo ich jednoducho zjeme. Jedným z nápadov, ako ich využiť, môže byť príprava skvelého jablkovo-piškótového koláča, ktorý môžete pripraviť buď z čerstvých nastrúhaných jabĺk, alebo aj z tých zavarených.
Potrebujeme:
- 1 kg jabĺk
- 500 g lístkového cesta
- 2 PL škorice
- kryštálový cukor podľa chuti
- práškový cukor na posypanie
- 3 ks zlatých klasov
- 1 l mlieka
- balík detských piškót
Postup:
Lístkové cesto si prekrojíme na dve polovice. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tvarohovo-broskyňový koláč: Pre hostí je ako stvorený |
|
Jablká ošúpeme, prekrojíme na polovice a vyberieme jadierka. | |
Na plech, buď vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený a posypaný múkou, položíme prvú vyvaľkanú polovicu cesta tak, aby sa natiahlo na celý plech. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Banánovo-kokosový koláč bez štipky cukru či múky: Dobrú chuť! |
|
Na cesto poukladáme piškóty. | |
Jabĺčka si nastrúhame a ochutíme ich škoricou a cukrom. Množstvo záleží od vašej chuti a tiež sladkosti jabĺk. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkový koláč: Klasika, ktorá poteší aj vaše srdce |
|
Na piškóty nanesieme vrstvu jabĺk. | |
Uvaríme si zlaté klasy v litri mlieka a s troma veľkými lyžicami kryštálového cukru. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Lyžicový koláč s ovocím: Blesková dobrota pre celú rodinu |
|
Puding necháme vychladnúť a pomaly nanesieme na koláč. Puding je tuhý, tak to ide dosť ťažko. | |
Vyvaľkáme si druhú polovicu cesta a opatrne prenesieme na plech. | |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
Dáme piecť do rúry na 200°C, kým nebude cesto hnedasté. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. |
Zdieľať na