Máte chuť na nemäsový obed či večeru? Potom vyskúšajte falafel, ktorý si získava stále viac a viac priaznivcov. Aj keď jeho názov znie exoticky, suroviny naň zoženiete v každých potravinách. Prípravu navyše zvládne naozaj každý.
Potrebujeme
- 350 g zaváraného cíceru
- trochu petržlenovej vňate
- 3 jarné cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 PL mletej rasce
- soľ
- čierne korenie
- červené pleté korenie
- olej
- ak máte radi pikantné jedlá, môžete použiť aj čili
Postup
- Cibuľku, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame na drobné kúsky a dáme do misky.
- Pridáme cícer a ručným mixérom rozmixujeme na kašu. Dochutíme korením a dáme na hodinu do chladničky.
- Zo zmesi vytvarujeme fašírky alebo guľky. Tie následne vypražíme na slabšom ohni dozlatista.
- Podávať môžeme s čerstvým šalátom, pečenými zemiakmi alebo pita chlebom.
Dobrú chuť!
Zdieľať na