Patríte k milovníkom sýtych a pikantných chutí? Potom si určite urobte mexickú polievku. Tá vás navyše v uzimenom počasí príjemne zahreje. Jej príprava je jednoduchá.
Potrebujeme
- 3 PL oleja
- 2 ks žltej cibule
- 2 ks mrkvy
- 1 pikantná klobása
- 1 zeleninový bujón
- 400 ml paradajkového pretlaku
- 1 ks konzervovaná kukurica
- 2 ks konzervovaná červená fazuľa
- soľ
- čili
- kyslá smotana
- pažítka
Postup
- Do hrnca dáme olej, na ktorom opražíme cibuľku do zlatista. Pridáme nakrájanú mrkvu, ktorú ešte chvíľu opekáme.
- Zalejeme približne 1,5 litrom vody. Pridáme nakrájanú klobásu, bujón a varíme, kým nie je mrkva mäkká.
- Do polievky pridáme paradajkový pretlak, opláchnutú kukuricu, opláchnutú fazuľu a varíme ešte 15 minút. Dochutíme soľou a troškou čili. Môžeme podávať dozdobené 1 PL kyslej smotany a pažítkou. Dobrú chuť!
Zdieľať na