Buď ju milujete, alebo nenávidíte. Pečienka so svojou špecifickou chuťou rozdeľuje stravníkov na dva tábory. Pokiaľ patríte do toho prvého, máte šťastie. Recepty s kuracou, kačacou či bravčovou pečeňou sú extrémne rýchle, jednoduché a chutné.
Jeden taký vám ponúkame aj my. Voňavá restovaná pečienka na šampiňónoch a veľa, veľa cibule. K tomu chrumkavá hrianka a večera je za 10 minút hotová!
Potrebujeme
- 250 g kuracích pečienok
- 3 – 4 ks šampiňónov
- 1 cibuľu
- 1 lyžicu bravčovej masti
- 1 lyžičku celej rasce
- čierne mleté korenie
- 2 lyžičky plnotučnej horčice
- soľ
- chlieb
Postup
Pečienky dôkladne umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a cibuľu najemno nasekáme.
Na rozpálenej masti opražíme cibuľu spolu so šampiňónmi a rascou. Korenie tak získa výraznejšiu arómu.
K základu pridáme pečienky a restujeme 2 – 3 minútky, kým sa mäso zatiahne.
Zmes podlejeme trochou vody, ochutíme korením, horčicou a chvíľu podusíme pod pokrievkou. Keď je pečienka hotová, osolíme podľa chuti. Pečienku vždy solíme až na koniec, inak by bola tvrdá.
Hrianky sú hotové hneď. Nakrájaný chlieb dáme do hriankovača alebo pripravíme fajnové mastné hrianky. Pečienkovú zmes naložíme kopcom na ne a servírujeme s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní