Recept na dnes: Pripravte si typickú mäsovú pochúťku z Balkánu podľa originálneho receptu!

Pripravte si originálne čevapčiči (Zdroj: Freepik/kamranaydinov)

Túto pochúťku milujú malý aj veľký! Jej obdoby sa v každej krajine menia, no originál je len jeden. To najlepšie čevapčiči si môžete pripraviť s nami podľa originálneho receptu na túto dobrotu. Recept je jednoduchý, rýchly a lacný, takže ho určite vyskúšajte!

Potrebujete

  • 500 g mletého mäsa (originál vyžaduje jahňacie, môžete však použiť bravčové, hovädzie, alebo ich mix)
  • 1 čl mletej sladkej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšiu cibuľu
  • čierne korenie a soľ
  • 1 menšiu lyžičku majoránu.

Postup

  1. Cibuľu nakrájame veľmi nadrobno. Zmiešame ju vo väčšej nádobe s mäsom.
  2. Pridáme rozdrvený cesnak, sladkú papriku, čierne korenie, soľ, majoránku, prípadne pálivú papriku.
  3. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa použité ingrediencie poriadne zmiešali.
  4. Zmes nechajte asi hodinu odležať v chladničke.
  5. Potom z nej vytvarujte malé valčeky.
  6. Môžete ich za stáleho otáčania piecť na grile alebo smažiť na panvici. Mäso by na povrchu malo byť opečené, ale vo vnútri krásne ružové, nie však surové.
  7. Servírujte s plnotučnou horčicou a jemne nakrájanou cibuľou.
  8. Ako príloha sa skvelo hodia zemiaky alebo čerstvé pečivo či chlieb.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame