Veľká noc klope na dvere: Pripravte si zaujímavé DIY dekorácie, zvládnete to aj s pomocou ratolestí

Vytvoriť ich je ekologické, jednoduché a zvládnu to aj deti (Zdroj: Freepik/freepik)

Hlavné sviatky jari sú už čoskoro tu, preto by ste mali pomaličky uvažovať nad tematickou dekoráciou vášho domova. Ak vás už omrzeli klasické vence či košíky s vajíčkami, vsaďte na nápadité hniezda, ktoré určite zaujmú nejedného šibača. Vytvoriť ich je ekologické, jednoduché a zvládnu to aj deti. Pozberajte doma materiály a hor sa do tvorenia!

V hlavnej úlohe vetvičky

Je čas vybrať sa na jarnú prechádzku do prírody. Cestou nazbierajte tenké (ideálne brezové) vetvičky, ktoré sú ohybné a pri tvorení nebude hroziť riziko zlomenia.

Pomocou tenkého drôtika ich k sebe zviažte do kruhu, čím vytvoríte základ hniezda. Dno hniezda vyplňte hrubšími prútikmi – zapichnite ich z oboch strán protiľahlo do pripraveného kruhu a jemne obmotajte ohybnejšími vetvičkami alebo drôtikom.

 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Príspevok, ktorý zdieľa PETRA MIKKU (slovenská značka s 30 ročnými skúsenosťami) (@petramikku)

 

Použite seno

Suchá tráva a seno sú vďačným materiálom pre kreatívne tvorenie v každom ročnom období. Nazbierajte si v prírode trsy suchej trávy, ideálne kúsky, ktoré sú krásne rovné a suché. Mokré steblá nechajte preschnúť na slniečku.

Vysušené kúsky trávy jemne stáčajte do kruhu, opäť vám skvelo poslúži tenký ohybný drôtik. Na výplň použite kus sena, ktorý len ručne vytvarujte alebo nechajte veniec z tráv len tak samostatne. Jar si priam pýta nejakú farbu – skvelo vynikne, ak časť použitých stebiel nafarbíte nejakým jarným odtieňom, ktorý dekoráciu skvelo oživí.

Pre menej zručných

Ak si netrúfate na pletenie vlastných vencov, kúpte si hotový základ. Dobre poslúži aj polystyrénová obruč, no lepšou voľbou bude v prípade prírodných dekorácii venček zo slamy. Takýto korpus stačí obmotať prírodným lykom. Tí zručnejší si môžu trúfnuť aj na výplet dna – pomocou lykového špagátiku urobte výplet ako pri plátaní diery na látke.

Jednoduché papierové kreácie

Nemáte príležitosť ísť do prírody a zháňať si materiály na tvorenie? Nevadí! V tomto prípade vám skvelo poslúžia aj papierové pomôcky. Kúpte si v kreatívnych potrebách alebo v kvetinárstve „papierové seno“, ktoré sa používa ako výplň do kvetinových ikebán.

V prípade, že chcete trošku recyklovať a máte doma skartovačku na papier, využite staré papiere (prípadne na to použite farebné papiere) a zoskartujte ich. Vzniknuté rezance poslúžia ako skvelá výplň do hniezda alebo misky z prírodného materiálu.

(Zdroj: Freepik/freepik)

Recyklujte výplň

Chodia vám domov balíky, ktoré sú vyplnené drevitou vlnou? Väčšina e-shopov ich využíva ako výstelku krehkého tovaru. Ak ste neprepadli online nakupovaniu a neviete si rady, kde takýto materiál zohnať, skúste sa spýtať v potrebách pre chovateľov. Drevitá vlna sa používa do výbehov pre hlodavce, takže určite neodídete na prádzno.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame