Zdravé a vyvážené raňajky sú základom každého úspešného dňa. Ak argumentujete tým, že nestíhate, pripravte si túto dobrotu, ktorú si stihnete dať do jogurtu aj počas toho najviac hektického rána. Nutrične hodnotná a bezlepková alternatíva granoly je niečo, čo si rozhodne zamilujete. Príprava je jednoduchá a zásoba vám vydrží v uzavretej nádobe takmer večnosť. Predpokladáme, že zmizne skôr, než sa stihne pokaziť.
Potrebujeme
- 100 g suchej quinoy
- 50 g orechov
- 20 g slnečnicových semienok
- 10 g chia semienok
- 30 g tahini pasty
- 30 g medu
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- hrsť hrozienok
Postup
- Quinou nasypte do väčšej misky, pridajte k nej nadrobno nasekané ľubovoľné oriešky, slnečnicové a chia semienka. Všetko dobre spolu premiešajte.
- V inej miske si zmiešajte mokré ingrediencie, teda tahini pastu, med a vanilkovú pastu, prípadne extrakt.
- Zmiešajte obsah oboch misiek. Dbajte na to, aby sa suché ingrediencie dokonale obalili v mokrej hmote. Pôjde to trochu horšie, ale pokúste sa hmotu čo najviac ručne prepracovať.
- Pripravenú zmes nasypte na plech, ktorý si predtým vysteľte papierom na pečenie.
- Granolu pečte pri teplote 140 stupňov Celzia asi 20 až 25 minút. Pravidelne zmes premiešavajte.
- Po upečení nechajte dobre vychladnúť na plechu, primiešajte hrozienka a preložte do uzatvárateľnej vzduchotesnej nádoby. Odporúčame skladovať na tmavom a suchom mieste.
Tip: Hotovú granolu môžete doplniť o rôzne iné sušené ovocie či kúsky nasekanej kvalitnej čokolády!
Zdieľať na