Neviete, ako prestrieť sviatočný stôl? Prezrite si naše tipy – všetci vám budú závidieť

Vytvorte si pri stolovaní sviatočnú atmosféru (Zdroj: Freepik/svetlana_cherruty)

Na Veľkú noc zvykne množstvo ľudí zasadnúť za slávnostne prestretý stôl. Správna atmosféra umocní pocit výnimočnej chvíle, ktorá vynikne z bežnej rutiny. Ak ešte neviete, ako stôl ozdobíte, inšpirujte sa niekoľkými nápadmi, ktoré sme pre vás zozbierali.

Záplava kvetov

Zvoľte svetlý obrus a jedálenský servis v tlmených farbách a pestré kvety vo váze nádherne vyniknú. Prestieranie môžete doplniť nápaditými pastelovými dekoráciami a tiež zarámovanými menovkami. Výsledok bude pôsobiť naozaj luxusne.

Krása v jednoduchosti

Vytvorte z látkovej alebo papierovej servítky a vajíčka takéhoto zajka a získate milú ozdobu, ktorú môžete položiť na tanier. Nepotrebný kartón od vajíčok sa dá vyzdobiť napríklad slamou a poslúži ako stojan na kraslice.

Dokonalo zladené

Prestieranie môžete zladiť aj do viacerých farebných tónov. Bledozelená spolu so svetlo modrou a žltou budú pôsobiť jarne a sviežo. Pridajte ešte kvety a pestré dekorácie a váš stôl nebude mať chybu.

Netradičná zelená

Jedálenský servis aj kytica v bielej farbe vkusne vyniknú na mätovo zelenom obruse. Hodiť sa bude aj v prípade, ak máte plytké taniere v podobnom odtieni zelenej. Pokiaľ zvolíte taniere so vzorom, zakomponujte ladiace farby aj do zvyšku dekorácií.

Veselé mrkvičky

Takéto prestieranie poteší najmä deti. Na servítku stačí pripevniť dekoračnú mrkvičku a milá ozdoba taniera je na svete. Zvyšok stola dolaďte vo veselej oranžovej a zelenej a nezabudnite ani na ušatých zajačikov.

Jar na stole

Ak si vyberiete ako hlavnú farbu vášho stolovania žltú, neurobíte krok vedľa. Táto farba k jari jednoducho patrí. K výraznému obrusu sa budú hodiť taniere a dekorácie bielej farby, doplnené o zelené detaily. Stôl ozvláštni rozkvitnutá vetvička aj zaujímavo poskladaná servítka s vajíčkami.

Rustikálna krása

Rustikálne dekorácie a prírodné tóny sa budú na vašom sviatočnom stole krásne vynímať. Vyberte si pletené podložky pod taniere, čipkované obrúsky alebo pletený behúň. Milým detailom budú ušaté držiaky na obrúsky, postavičky zajačikov i jemné stojany na sviečky.

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
Láka vás cestovanie na vlastnú päsť aj po 50-ke? Tieto rady sa vám zídu

Tip: Dekorácie na stole môžete netradične naaranžovať aj na stojan na tortu, etažér alebo do ozdobných kvetináčikov.


Zdobíte si na Veľkú noc jedálenský stôl?

 

Zdroj: plnielanu.sk, Pinterest
Odporúčame