Zostala vám v chladničke nezjedená pizza? Vďaka týmto tipom bude po zohriatí chutiť ako čerstvá

Zohrejte pizzu pomocou týchto trikov a bude ako čerstvá (Zdroj: Freepik/freepik)

Objednali ste si pizzu a zostal vám z nej kus v chladničke? Ak ju zohrejete v mikrovlnke, nebude už taká chrumkavá ako čerstvá. Vyskúšajte tieto jednoduché postupy, ako ohriať zvyšky pizze a neoľutujete.

Na sporáku

Na zohriatie pizze použite panvicu namiesto rúry. Ak vám zostal len jeden či dva kúsky, zapínať rúru sa vám naozaj neoplatí. Panvica sa rozohreje oveľa rýchlejšie. Pri tomto spôsobe je ale dôležité nechať pizzu zohrievať pod pokrievkou. Tá zachytí paru, ktorá dodá povrchu pizze šťavnatosť a znovu rozpustí syr. Základ pizze pritom zostane krásne chrumkavý.

Kus pizze položte na panvicu, zakryte pokrievkou a nastavte horák na strednú teplotu. Panvicu netreba ani vopred rozohriať. Po šiestich minútach zahrievania pizzu skontrolujte. Ak ešte nie je dostatočne zohriata, nechajte ju pod pokrývkou zopár minút navyše. Potom si budete môcť vychutnať pizzu rovnako dobrú, ako keď bola čerstvá.

panvica na sporáku
Pizzu vložte na panvicu a prikryte pokrievkou (Zdroj: Freepik/lazy_bear)

V rúre

Na zohriatie viacerých kusov pizze môžete použiť rúru. Najskôr ju rozohrejte na 180 °C. Jednotlivé kúsky rozložte na plech a pečte 8 až 10 minút podľa toho, aké sú hrubé alebo kým sa na nich nerozpustí syr a krusta nebude chrumkavá.

rúra
Viac kúskov zohrejte v rúre (Zdroj: Freepik/freepik)

V teplovzdušnej fritéze

Máte doma teplovzdušnú fritézu? Tá vám na zohriatie kúska pizze poslúži rovnako dobre. Nastavte ju na 180 °C a nádobu vyložte papierom na pečenie, ktorý zachytí stekajúci syr. Do papiera môžete urobiť zopár dierok, aby mohol vzduch lepšie prúdiť aj ku kruste. Kúsky pizze rozložte rovnomerne tak, aby sa nedotýkali. Fritujte 3 až 5 minút v závislosti od hrúbky pizze.

Na grile

Vďaka plynovému grilu budú kúsky pizze chutiť ako práve vybrané z pece. Tento spôsob je navyše rýchly, pretože gril na rozohriatie nepotrebuje veľa času. Stačí ho predhriať na strednú teplotu, pizzu položiť priamo na mriežku, zatvoriť gril (aby sa rozpustil syr) a grilovať 4 až 6 minút, alebo kým sa nerozpustí syr a kôrka nebude chrumkavá.

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
VIDEOTIP Pozrite sa, kde všade sa dá využiť obyčajná vlásenka!

Ako zohriať pizzu v mikrovlnke?

Keď nemáte čas a potrebujete pizzu zohriať čo najrýchlejšie, býva najlepším riešením mikrovlnka. Nevýhodou je, že pizza už nebude taká, aká bývala. Môžete však vyskúšať tieto triky, aby bola čo najlepšia.

Pohár vody: Na internete je obľúbený trik s pohárom vody. Ten umiestnite do mikrovlnky spolu s pizzou a tak ju zohrejte. Spodná časť pizze nezostane príliš gumená a obloženie na vrchu nezvlhne.

Vlhká papierová utierka: Prikryte kúsok pizze navlhčenou papierovou utierkou. To pomôže rovnomerne rozšíriť vlhkosť po celom kúsku, vďaka čomu sa rovnomernejšie zohreje. Bonusom bude, že vám olej nezafŕka vnútro mikrovlnky.

Prehľad top kúpeľov a wellness na Slovensku: Čítajte viac!

Zdroj: plnielanu.sk, thekitchn.com
Odporúčame