Máte chuť na maškrtenie ale nechce sa vám pripravovať zdĺhavý a komplikovaný recept? Potom sú tieto makové lievance ako stvorené pre vás. Zasýtia vás v podobe raňajok, ale zaženú i chuť na sladké k poobednej kávičke.
Potrebujeme
- 2 banány
- 1,5 hrnčeka ovsených vločiek
- 1 PL polohrubej múky
- 4 vajíčka
- 2 PL oleja
- 1 PL kypriaceho prášku
- 2 PL práškového cukru
- 1 PL vanilínového cukru
- 3 PL mletého maku
- trochu masla
- ovocie podľa vlastného výberu
Postup
Banány roztlačíme vidličkou vo väčšej mise.

Pridáme k nim vajíčka, ktoré majú mať izbovú teplotu. Znamená to, že ich pred prípravou receptu vyberieme z chladničky a necháme chvíľu odstáť.

Následne pridáme ovsené vločky, vďaka čomu naberie zmes na štruktúre. Poriadne premiešame.

Do zmesi pridáme olej. Nasleduje kypraci prášok, cukor, múka a mak. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút postáť.

Na panvicu si dáme rozpustiť maslo. Po zahriatí vyformujeme stredne veľké lievance. Nezabúdajte, že by mali byť hrubšie, približne jeden centimeter. Poopekáme ich z oboch strán.

Môžeme ich podávať preliate karamelom, dochutené džemom alebo čerstvým ovocím. Dobrú chuť!

Zdieľať na