FOTORECEPT na sladkú maškrtu: Banánovo-makové lievance sa hodia na raňajky aj ako koláč ku kávičke

Banánovo-makové lievance fotorecept

Tieto makové lievance si zamilujete (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Máte chuť na maškrtenie ale nechce sa vám pripravovať zdĺhavý a komplikovaný recept? Potom sú tieto makové lievance ako stvorené pre vás. Zasýtia vás v podobe raňajok, ale zaženú i chuť na sladké k poobednej kávičke.

Potrebujeme

  • 2 banány
  • 1,5 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1 PL polohrubej múky
  • 4 vajíčka
  • 2 PL oleja
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • 2 PL práškového cukru
  • 1 PL vanilínového cukru
  • 3 PL mletého maku
  • trochu masla
  • ovocie podľa vlastného výberu

Postup

Banány roztlačíme vidličkou vo väčšej mise.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme k nim vajíčka, ktoré majú mať izbovú teplotu. Znamená to, že ich pred prípravou receptu vyberieme z chladničky a necháme chvíľu odstáť.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne pridáme ovsené vločky, vďaka čomu naberie zmes na štruktúre. Poriadne premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do zmesi pridáme olej. Nasleduje kypraci prášok, cukor, múka a mak. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme 10 minút postáť.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na panvicu si dáme rozpustiť maslo. Po zahriatí vyformujeme stredne veľké lievance. Nezabúdajte, že by mali byť hrubšie, približne jeden centimeter. Poopekáme ich z oboch strán.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Môžeme ich podávať preliate karamelom, dochutené džemom alebo čerstvým ovocím. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame