Zemiakový šalát na Vianoce, Veľkú noc, rodinnú oslavu aj k rezňu v nedeľu na obed. Tradičná príloha je v našej kuchyni rozhodne obľúbená. Avšak nie je najzdravšia. Ako teda pripraviť zemiakový šalát aby neublížil postave a zároveň neprísť o znamenitú chuť? Vymeňte zemiaky za karfiol! Karfiol je chutný, zdravý a obsahuje minimum kalórií. Keď si ešte odpustíte pár lyžíc majonézy a pridáte jogurt, odľahčená verzia zemiakového šalátu je na svete.
Budeme potrebovať:
- 1 karfiol
- 2 mrkvy
- 1 veľkú cibuľu
- 1 lyžicu octu
- 1 lyžičku cukru
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 pohár kyslých uhoriek
- 1 konzervu hrášku
- 4 uvarené vajíčka
- 400 ml smotanového jogurtu
- 2 lyžice majonézy
- 2 lyžice plnotučnej horčice
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Poriadny zemiakový šalát v odľahčenej verzii: Netradičné suroviny, skvelá chuť zaručená
Postup:
2. Očistenú mrkvu s cibuľou nakrájame na malé kocky a uvaríme vo vode s octom, cukrom, soľou a korením domäkka.
Mohlo by vás zaujať: Zemiakový šalát trochu inak: Vyskúšajte tieto zdravé variácie
3. Uvarený karfiol a zeleninu preložíme do veľkej misy. Keď vychladnú, pridáme nadrobno nakrájané uhorky, vajíčka, hrášok, jogurt, majonézu a horčicu.
4. Všetko poriadne premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou, korením a pokojne prilejeme aj trocha nálevu z kyslých uhoriek.
Mohlo by vás zaujať: S majonézou alebo bez: Zemiakové šaláty sú obľúbená slovenská klasika
5. Šalát necháme odležať v chladničke a podávame rovnako ako ten zemiakový.
Zdieľať na