FOTORECEPT Poriadny zemiakový šalát v odľahčenej verzii: Netradičné suroviny, skvelá chuť zaručená

S cviklovým šalátom môžete hodovať bez výčitiek (Zdroj: GettyImages)

S cviklou sa dá v kuchyni doslova čarovať. Sladkastá chuť a výrazná farba pristanú moderným i tradičným jedlám. Napríklad taký zemiakový šalát. Kto by si bez neho vedel predstaviť štedrú večeru či veľkonočné oslavy. Ak by ste ho ale chceli urobiť o niečo ľahší a rovnako dobrý, vyskúšajte cviklový variant so sladkými zemiakmi.

Budeme potrebovať:

  • 4 menšie cvikle uvarené v šupke
  • 4 vajíčka uvarené na tvrdo
  • 2 bataty (sladké zemiaky)
  • 2 mrkvy
  • 1 veľkú cibuľu
  • čierne korenie celé
  • soľ
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 2 lyžice octu
  • pohár nakladaných uhoriek
  • 300 g gréckeho jogurtu
  • 3 lyžice plnotučnej horčice
  • tekvicové semienka
  • petržlenovú vňať

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Šalát, ktorý zasýti a ešte je aj zdravý? Tento máte raz-dva a bez výčitiek!


Postup:

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Sladké zemiaky, mrkvu a cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Zeleninu dáme variť spolu s niekoľkými guľôčkami korenia, štipkou soli, cukrom a octom. Varíme do zmäknutia. Uvarenú scedíme a trocha nálevu odložíme bokom.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Medzitým ošúpeme cviklu a nakrájame na malé kocky.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Kyslé uhorky nakrájame na čo najmenšie kúsky.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Vajíčka pretlačíme cez sitko a dáme do misy k ostatným surovinám.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Nakoniec pridáme uvarenú, mierne vychladnutú zeleninu, jogurt a horčicu.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

7. Všetko dobre premiešame aby sa chute prepojili. Na dochutenie použijeme zvyšok z nálevu a podľa potreby ešte dosolíme.

Cviklový šalát, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

8. Cviklový šalát podávame ku hlavnému chodu alebo samostatne, posypaný tekvicovými semienkami a nasekanou petržlenovou vňaťou.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close