Fantastický nepečený dezert plný zdravých ingrediencií: Raw rezy, ktoré učarujú každému maškrtníkovi

Zdravé a chutné dezerty sú čoraz viac obľúbenou položkou v cukrárňach (Zdroj: Freepik/freepik)

Zdravé a chutné dezerty sú čoraz viac obľúbenou položkou v cukrárňach. Tam sa však cena za takúto dobrotu môže vyšplhať do astronomických výšok. Alternatívou je pripraviť si netradičný dezert doma. Ak si kladiete otázku ako na to, prinášame vám jeden z jednoduchších receptov na vynikajúce raw rezy, ktoré zvládne každá (a neskúsená) gazdiná.

Potrebujete

  • 150 g jemných ovsených vločiek
  • 150 g pekanových orieškov
  • 150 g datlí bez kôstky
  • 100 g kokosového tuku izbovej teploty

Na polevu:

  • 50 g kokosového tuku
  • 60 g čakankového sirupu (alebo iného zdravého tekutého sladidla)
  • 30 g kakaa

Na ozdobu:

  • pár pekanových orieškov
  • morská hrubozrnná soľ

Postup

  1. Vločky, oriešky, kokosový tuk a vykôstkované datle vložte do mixéru.
  2. Zmes mixujte, kým sa vám ingrediencie nespoja do kompaktného cesta.
  3. Cesto preneste do vhodnej formy vystlanej papierom na pečenie. Dôležité je zmes poriadne utlačiť, aby držala pohromade.
  4. Nechajte vychladiť v chladničke minimálne 30 minút.
  5. Medzitým si pripravte polevu – na nízkom stupni zahrievajte kokosový tuk a čakankový sirup. Keď sa spoja v jednotnú tekutinu, prisypte kakao a metličkou vymiešajte na hladkú polevu. Alternatívou je aj použitie vysoko percentnej horkej čokolády.
  6. Ktorýkoľvek druh polevy nechajte mierne vychladnúť a následne nalejte na dobre vychladený korpus. Vlažná poleva na studenom dezerte rýchlo stuhne a nestečie vám.
  7. Na záver dezert posypte nadrobno nasekanými pekanovými orieškami a hrubozrnnou soľou podľa chuti.
  8. Nakrájajte na kocky a podávajte. Pri správnom skladovaní (v chladničke v uzavretej nádobe) si môžete dezert vychutnávať pokojne aj týždeň.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame