Hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že v názve článku trochu preháňame, opak je pravdou. Doposiaľ sa nám totiž nestalo, že by sme za dva dni museli urobiť ten istý koláč znova. Dôvod je jednoduchý – dezert nám v redakcii aj v rodine tak zachutil, že sme ani nestihli urobiť záverečnú fotografiu, museli sme si v pečení dopriať repete.
Paradoxne, tento koláč je mimoriadne jednoduchý, rýchly a vznikol ako improvizácia v štýle „čo chladnička a špajza dá“. Poďte si ho pripraviť spolu s nami.
Potrebujeme
- 2 hladké tvarohy
- 300 g čerstvých malín
- 2 balenia čokoládových Bebe keksov
- 120 ml smotany na šľahanie
- 60 g masla
- 1 malinová plnka Dr. Oetker
- 3 PL kakaa
- trochu cukru alebo karamelovej posýpky
Postup
Základ urobíme tak, že Bebe keksy rozdrvíme ručne alebo v mixéri. Nie však na prášok, skôr na menšie kúsky. Pridáme kakao a všetko spolu premiešame.
Maslo rozpustíme na varnej doske alebo v mikrovlnke a následne ho prilejeme k rozdrveným keksom. Spodok zmesi trochu utľapkáme a dáme zapiecť na približne 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
Korpus necháme vychladnúť. Malinovú plnku si pripravíme tak, že v troche smotany na šľahanie rozmixujeme malinový prášok.
Následne na korpus nanesieme tvaroh alebo malinovú plnku. Na poradí toho, či najskôr dáme tvaroh alebo malinovú plnku, nezáleží. Otestovali sme totiž oba spôsoby a je iba na vašej preferencii, či chcete mať vrch koláča ružový alebo biely.
V hrnčeku chvíľu povaríme časť malín s karamelom, prípadne cukrom. Pridáme ich na vrch koláča spolu so zvyškom čerstvých malín.
Koláč vložíme do chladničky aspoň na hodinu, aby stuhol a môžeme servírovať. Dozdobíme ho ako uznáme za vhodné, my sme pridali aj čučoriedky a roztopenú čokoládu, nie je to však nutné. Dobrú chuť!
Zdieľať na