FOTORECEPT Lahodná chuť malín v rýchlom koláči: Zmizol u nás rýchlosťou blesku!

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že v názve článku trochu preháňame, opak je pravdou. Doposiaľ sa nám totiž nestalo, že by sme za dva dni museli urobiť ten istý koláč znova. Dôvod je jednoduchý – dezert nám v redakcii aj v rodine tak zachutil, že sme ani nestihli urobiť záverečnú fotografiu, museli sme si v pečení dopriať repete.

Paradoxne, tento koláč je mimoriadne jednoduchý, rýchly a vznikol ako improvizácia v štýle „čo chladnička a špajza dá“. Poďte si ho pripraviť spolu s nami.

Potrebujeme

  • 2 hladké tvarohy
  • 300 g čerstvých malín
  • 2 balenia čokoládových Bebe keksov
  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 60 g masla
  • 1 malinová plnka Dr. Oetker
  • 3 PL kakaa
  • trochu cukru alebo karamelovej posýpky

Postup

Základ urobíme tak, že Bebe keksy rozdrvíme ručne alebo v mixéri. Nie však na prášok, skôr na menšie kúsky. Pridáme kakao a všetko spolu premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Maslo rozpustíme na varnej doske alebo v mikrovlnke a následne ho prilejeme k rozdrveným keksom. Spodok zmesi trochu utľapkáme a dáme zapiecť na približne 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Korpus necháme vychladnúť. Malinovú plnku si pripravíme tak, že v troche smotany na šľahanie rozmixujeme malinový prášok.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Následne na korpus nanesieme tvaroh alebo malinovú plnku. Na poradí toho, či najskôr dáme tvaroh alebo malinovú plnku, nezáleží. Otestovali sme totiž oba spôsoby a je iba na vašej preferencii, či chcete mať vrch koláča ružový alebo biely.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

V hrnčeku chvíľu povaríme časť malín s karamelom, prípadne cukrom. Pridáme ich na vrch koláča spolu so zvyškom čerstvých malín.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Koláč vložíme do chladničky aspoň na hodinu, aby stuhol a môžeme servírovať. Dozdobíme ho ako uznáme za vhodné, my sme pridali aj čučoriedky a roztopenú čokoládu, nie je to však nutné. Dobrú chuť!

👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
VIDEOTIP Famózny pistáciový krém, ktorému nikto neodolá
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame