Každý, kto má rád zdravú a ľahšiu kuchyňu, by mal do svojho jedálnička zaradiť budha misku. Farebný a zdravý pokrm si získava čoraz viac priaznivcov. Jej veľkým plusom je jednoduchá príprava a variabilnosť, keďže sa dá na každý deň v týždni pripraviť úplne inak. Najdôležitejšie pri jej príprave je myslieť na správny pomer živín. Budha miska sa skladá z 5 častí a to časť základ, zelenina, proteín, extra prílohy a omáčka.
Potrebujeme
- Základ: quinoa
- Zelenina: paradajky, cibuľa, repa, uhorka, mrkva,
- Proteín: ugrilované kúsky lososa alebo kuracieho mäsa
- Extra príloha: tekvicové semienka
- Omáčka: kvapka olivového oleja
Postup
- Quinou uvaríme podľa návodu a potom ju neprepláchnutú dáme do misky. Pridáme mix zeleniny podľa chuti. Kombinovať môžeme tepelne upravenú s tou surovou.
- Aby sme zaplnili aj časť s proteínom, tak pridáme na menšie kúsky nakrájané a na panvici opečené kuracie mäsko alebo lososa. Výber necháme na vás.
- Misku posypeme napríklad tekvicovými alebo sezamovými semiačkami, pridáme kvapku oleja a ešte teplé podávame. Dobrú chuť!
Zdieľať na