FOTORECEPT Čerešňovo-tvarohový koláčik je stávka na istotu: Zmizne zo stola rýchlosťou blesku!

Čerešňový koláč

Vďaka tvarohu je chuť tohto čerešňového koláčika o poznanie jemnejšia ako by tomu bolo v prípade kysnutého cesta (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď som v obchode našla žiarivé a krvavočervené čerešne, dlho som s ich kúpou neváhala. V kombinácii s tvarohom a kávičkou tvorili neodolateľnú poobednú kombináciu.

Potrebujeme

  • 300 g čerešní
  • 4 vajíčka
  • 250 g masla
  • 220 g hnedého trstinového cukru
  • 250 g tvarohu
  • 1 citrón
  • 350 g špaldovej hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • mletá škorica
  • 250 ml mlieka

Postup

Vajíčka rozbijeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Vo veľkej mise tak vymiešame žĺtky s maslom a cukrom do hladka.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Pridáme tvaroh, nastrúhame kôru z 1/2 umytého citrónu, mlieko, prášok do pečiva a múku. Opäť mixérom vymiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V ďalšej miske vyšľaháme bielka do tuhého snehu. Ten potom postupne metličkou zapracujeme do misky so žĺtkami.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Plech vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme a rozotrieme naň cesto, do ktorého ukladáme umyté a vykôstkované čerešne.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V menšej miske zmiešame 100 g múky so 120 g hnedého cukru. Na rozpálenej panvici necháme roztopiť približne 150 g masla, prisypeme zmes múky s cukrom a poopekáme. Ešte zatepla nadrobíme zmes na plech s cestom a čerešňami.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Takto pripravený koláč dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 45 minút. Po upečení môžeme poprášiť práškovým cukrom. Pri servírovaní podávame samostatne alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
Zdroj: plnielanu.sk/MZ

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close