Máte chuť na rybu a radi by ste si ju pripravili na iný spôsob ako doteraz? Vyskúšajte čiernu tresku. Jej lahodná chuť je zabezpečená vďaka chrumkavému obalu. Navyše, ak si strážite líniu, porcia tejto dobroty vychádza približne len na 250 kcal.
Potrebujeme:
- 1 PL medu
- 3 dcl čierneho piva
- tresku (my sme použili kombináciu čiernej a aljašskej)
- 130 gramov hladkej múky
- 3 ČL kurkumy
- 3 ČL kypriaceho prášku
- 2 ČL čierneho korenia
- 3 ČL korenie na ryby
- 1 ČL sušeného zázvou
- 5 mesiačikov cesnaku
- soľ
Postup:
V miske si zmiešame roztopený med s 2 dcl piva. Pridáme múku, kurkuma, soľ a čierne korenie. Dobre zmiešame, avšak nemusíme do hladka. Ak ostanú „glocky“ tak verte, že po vysmažení budú veľmi chutné.
Ak sa nám to zdá byť príliš husté, môžeme doliať ešte pivo.
Na záver primiešame kypriaci prášok. Takto pripravené cestíčko dáme na 1 hodinu do chladničky.
Medzitým si umyjeme tresku, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. V miske zmiešame pretlačený cesnak s korením na ryby, zázvorom a trochou kurkumy.
Potrieme tým tresku z jednej strany a necháme odpočívať, až pokým nevyberieme cestíčko z chladničky.
Z chladničky vytiahneme cesto v ktorom poriadne obalíme tresku a pražíme v hrnci na rozpálenom oleji do zlatista z oboch strán. Hotovo! Ako prílohu môžeme podávať napríklad pečené batáty s baby špenátom.
Zdieľať na
Zdieľaní