FOTORECEPT inšpirovaný talianskou kuchyňou: Tagliatelle s mäsom si zamilujete, ich prípravu zvládne aj počas týždňa!

Cestoviny s mäsom fotorecept

Recept, ktorý je jednoduchý, chutný a zasýti všetkých v rodine (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Cestoviny sa dajú pripraviť na milión spôsobov a v kuchyni majú nenahraditeľné miesto. My sme si pripravili tagliatelle, ktoré sme doplnili mäsom. Pripravte si tento recept spolu s nami. Je jednoduchý a rýchly, zvládnete ho aj počas týždňa.

Potrebujete

  • 3 PL olivového oleja
  • 1 žltá cibuľa
  • 600 g hovädzej sviečkovej alebo teľacieho mäsa
  • 150g šampiňónov
  • 1 smotana na varenie
  • 1 tagliatelle
  • 2 hubové bujóny
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika

Postup

Tagliatelle dáme variť podľa návodu. V druhom hrnci opražíme na olivovom oleji cibuľku do zlatista. Mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na tenké plátky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne ho sprudka opražíme z oboch strán. Posolíme, ochutíme koreninami, zamiešame a stiahneme plameň na slabšie. Hrniec prikryjeme pokrievkou, aby sa mäso dusilo.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď pustí vlastnú šťavu, tak ho podlejeme trochou vody a ďalej dušíme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Približne po 15 minútach začneme mäsko podlievať vývarom z hubového bujónu. Pridáme nakrájané šampiňóny, premiešame a dušíme ešte približne 10 minút. Na záver podlejeme smotanou na varenie a už iba krátko povaríme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Hotovo. Mäso so šťavou môžeme servírovať na uvarené cestoviny. Dozdobiť ho môžeme čerstvou petržlenovou vňaťou, paradajkami alebo parmezánom. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

 

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame