Cestoviny sa dajú pripraviť na milión spôsobov a v kuchyni majú nenahraditeľné miesto. My sme si pripravili tagliatelle, ktoré sme doplnili mäsom. Pripravte si tento recept spolu s nami. Je jednoduchý a rýchly, zvládnete ho aj počas týždňa.
Potrebujete
- 3 PL olivového oleja
- 1 žltá cibuľa
- 600 g hovädzej sviečkovej alebo teľacieho mäsa
- 150g šampiňónov
- 1 smotana na varenie
- 1 tagliatelle
- 2 hubové bujóny
- soľ
- čierne mleté korenie
- červená mletá paprika
Postup
Tagliatelle dáme variť podľa návodu. V druhom hrnci opražíme na olivovom oleji cibuľku do zlatista. Mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na tenké plátky.

Následne ho sprudka opražíme z oboch strán. Posolíme, ochutíme koreninami, zamiešame a stiahneme plameň na slabšie. Hrniec prikryjeme pokrievkou, aby sa mäso dusilo.


Keď pustí vlastnú šťavu, tak ho podlejeme trochou vody a ďalej dušíme.

Približne po 15 minútach začneme mäsko podlievať vývarom z hubového bujónu. Pridáme nakrájané šampiňóny, premiešame a dušíme ešte približne 10 minút. Na záver podlejeme smotanou na varenie a už iba krátko povaríme.

Hotovo. Mäso so šťavou môžeme servírovať na uvarené cestoviny. Dozdobiť ho môžeme čerstvou petržlenovou vňaťou, paradajkami alebo parmezánom. Dobrú chuť!

Zdieľať na