Domáce pizzové cestá: Vyberte si to naj práve pre vás

Pizza

thinkstockphotos.com

Talianska klasika, ktorá sa teší obrovskej obľube na celom svete, rovnako ako aj u nás. Chutné trojuholníčky, s paradajkovou drťou a oblohou podľa chuti a vlastnej fantázie si zamilovali aj Slováci. Pravá talianska pizza chutí najlepšie v originálnej pizzérii, avšak priblížiť sa jej podmanivej chuti môžete aj doma. Neveríte? Skúste si pripraviť jedno z týchto ciest a presvedčte sa sami.

Pizza bez kysnutia

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • ½ lyžičky soli
  • 2 lyžice oleja
  • 1 – 2 dcl mlieka
  • olivový olej

Postup: Do múky primiešame kypriaci prášok, soľ a olej. Podľa potreby pridávame mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré by malo byť vláčne. Vyvaľkáme ho a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom a na cesto naukladáme suroviny podľa vlastnej chuti.Dáme piecť pri teplote 200°C asi na 5 – 10 minút. Po dopečení potrieme olivovým olejom s prelisovaným cesnakom.


Mohlo by vás zaujať: Pochúťka pre rodinu aj pre návštevy: Skúste pizzu trikrát inak


Talianska pizza bez vajec

Potrebujeme:

  • 300 g polohrubej múky
  • ½ kocky droždia
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 150 ml mlieka
  • 1 lyžičku soli
  • štipku cukru

Postup: V teplom mlieku s cukrom necháme napučať droždie. Pridáme aj soľ, olivový olej a nakoniec múku. Z masy vypracujeme hutné cesto, ktoré môžeme vyvaľkať úplne natenko. Tým pádom nám vznikne dosť cesta na dva plechy. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a naukladáme naň ingrediencie podľa vlastnej chuti. Dáme piecť pri teplote 200°C asi na 10 minút. Po upečení môžeme potrieť olivovým olejom v ktorom sme rozmiešali prelisovaný cesnak.


Mohlo by vás zaujať: Máte doma starý chlieb? Vyčarujte z neho niektorú z týchto dobrôt


Pizza bez mlieka

Potrebujeme:

  • 1 droždie
  • 600 g múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 – 2 dcl teplej vody
  • 1 lyžičku cukru
  • 1 lyžičku soli

Postup: Do teplej vody s cukrom rozdrobíme droždie a necháme napučať. Následne pridáme soľ, olej a múku. Vypracujeme cesto a vyvaľkáme ho. Následne ho umiestnime na plech, ktorý sme buď vystlali papierom na pečenie, alebo vymastili maslom. Cesto potrieme olivovým olejom a naukladáme naň suroviny podľa toho, čo máme k dispozícii, alebo nám je po chuti. Dáme piecť do rúry pri teplote 200 – 220°C asi na 10 minút. Je potrebné sledovať, ako sa cesto robí a či je už hotové, pretože každá rúra pečie inak. Upečenú pizzu potrite prelisovaným cesnakom, ktorý ste rozmiešali v olivovom oleji.


Mohlo by vás zaujať: Najjednoduchší pizza recept na bežný deň: Budete prekvapení, ako rýchlo pripravíte túto pochúťku


Na aké spôsoby si doma pripravujete pizzu vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com, Oliver

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close