Kokosové rožky sú veľmi vďačným sladkým pečivom. Ich príprava je rýchla, jednoduchá a doposiaľ sa nestalo, že by sa neminuli. Pripravujeme si ich počas celého roka a vďaka nášmu receptu tak môžete urobiť aj vy.
Potrebujeme:
- 250 g strúhaného kokosu,
- 250 g polohrubej múky,
- 250 g Palmarinu
- 125 g práškového cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- čokoláda (podľa chuti)
- trochu masla
- trochu mlieka
Postup:
Postup je naozaj jednoduchý. Navážime si kokos aj múku a zmiešame dokopy vo väčšej miske.
K zmesi pridáme Palmarin nakrájaný na menšie kúsky. Mal by byť izbovej teploty, až polorozpustený, aby sa s ním dobre pracovalo.
Primiešame zvyšný cukor aj kypriaci prášok. V rukách zmes premiešame a začneme natláčať do formičiek.
Tie potom pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňov v dĺžke 10-15 minút.
Po upečení ich vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Následne kraje omočíme v rozpustenej čokoláde. Tú rozpustíme v hrnci s trochou masla a trochou mlieka.
Necháme čokoládu stuhnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
Zdieľať na