FOTORECEPT Kokosové rožky patria k obľúbeným vianočným cukrovinkám: Máme tradičný rodinný recept

Obľúbená klasika, ktorá poteší počas celého roka (Zdroj: MZ)

Kokosové rožky sú veľmi vďačným sladkým pečivom. Ich príprava je rýchla, jednoduchá a doposiaľ sa nestalo, že by sa neminuli. Pripravujeme si ich počas celého roka a vďaka nášmu receptu tak môžete urobiť aj vy.

Potrebujeme:

  • 250 g strúhaného kokosu,
  • 250 g polohrubej múky,
  • 250 g Palmarinu
  • 125 g práškového cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • čokoláda (podľa chuti)
  • trochu masla
  • trochu mlieka

Postup:

Postup je naozaj jednoduchý. Navážime si kokos aj múku a zmiešame dokopy vo väčšej miske.

(Zdroj: MZ)

K zmesi pridáme Palmarin nakrájaný na menšie kúsky. Mal by byť izbovej teploty, až polorozpustený, aby sa s ním dobre pracovalo.

(Zdroj: MZ)

Primiešame zvyšný cukor aj kypriaci prášok. V rukách zmes premiešame a začneme natláčať do formičiek.

(Zdroj: MZ)

Tie potom pečieme vo vyhriatej rúre na cca 180 stupňov v dĺžke 10-15 minút.

(Zdroj: MZ)

Po upečení ich vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Následne kraje omočíme v rozpustenej čokoláde. Tú rozpustíme v hrnci s trochou masla a trochou mlieka.

(Zdroj: MZ)

Necháme čokoládu stuhnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

(Zdroj: MZ)
Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame