Aj vy máte poobede chuť na niečo sladké? Krémový zákusok, čokoláda alebo trebárs zmrzlinový pohár so šľahačkou. Je jedno čo, hlavne nech je to sladké. Tieto naše maškrtné chvíľky neraz spôsobia, že sa zrkadlu radšej vyhýbame.
Uspokojiť chuť na sladké však môžeme aj bez toho, aby utrpela figúra. Dajte si ku káve nevarený puding z avokáda s fantastickým čokoládovým krémom. Skvelý krémový dezert bez cukru, mlieka a lepku zaženie chuť na sladké a ešte aj doplní vitamíny. A viete, čo je najlepšie? Celková príprava podľa nášho receptu nezaberie viac ako päť minút.
Potrebujeme

- 60 g kvalitnej horkej čokolády
- 1 zrelé avokádo
- 1 veľký banán
- 50 ml rastlinného mlieka
- 1 lyžicu javorového sirupu
- 2 lyžice chia semienok
Postup

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Nemala by byť horúca, preto ju rozpúšťame pomaly pri nízkej teplote. Stačí, keď zohrejeme vodu a hrniec odstavíme.

Kým sa čokoláda rozpustí, pripravíme puding. Avokádo prekrojíme, odstránime kôstku, lyžicou vyberieme dužinu a dáme do mixéra. Pridáme nakrájaný banán a rastlinné mlieko. Vymixujeme dohladka.

Do nádoby s rozpustenou čokoládou odoberieme asi tretinu pudingu a zľahka vymiešame krém. Do zvyšného pudingu pridáme, javorový sirup, chia semienka a krátko pomixujeme.

Avokádový puding dáme na spodok pohára a navrstvíme čokoládový krém. Vrch môžeme ozdobiť ovocím, orieškami alebo posypať kokosom či cereáliami. Avokádový puding chutí najlepšie vychladený.
Náš tip: Na servírovanie môžeme použiť dezertné poháre, ale ak chcete mať zdravý olovrant do práce, ideálny je zaváraninový. Iba zatiahnete viečko a zbalíte dezert do tašky.

Zdieľať na