FOTORECEPT Cestoviny bez múky? Cuketové špagety s paradajkami a bazalkou sú pre štíhlu líniu

Fotorecept, Cuketové špagety s paradajkami a bazalkou, Varenie

Cuketové špagety s paradajkami a bazalkou sú chutným a zdravým jedlom (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Aj vy milujete špagety? S bolonskou omáčkou, zeleninou alebo len tak s kečupom a syrom. Špagety sa dajú pripraviť na milión spôsobov, ale nech na ne dáte čokoľvek, stále ide o poriadnu nálož uhľohydrátov. Jedine, že by ste pripravili domáce cestoviny bez múky.

Chcete vedieť ako? Predsa z cukety. Cuketa je zdravá, obsahuje minimum kalórií, žiadny tuk a je rýchla na prípravu. Podlhovastú zeleninu behom pár minút premeníte na špagety. S cuketovými špagetami sa o štíhly pás strachovať nemusíte.

Potrebujeme (na 1 porciu)

  • 1 cuketu
  • 1/2 červenej cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • sušené paradajky v oleji
  • cherry paradajky
  • čierne olivy
  • čierne mleté korenie
  • morskú soľ
  • parmezán
  • čerstvú bazalku
  • olivový olej

Postup

Fotorecept, Cuketové špagety s paradajkami a bazalkou, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Cuketu poriadne umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na tenké plátky. Plátky následne nakrájame na tenké pásiky a la špagety. Možno sa bude zdať, že je zeleniny priveľa, ale cuketa pod vplyvom tepla zmenší objem zhruba o polovicu.

Fotorecept, Cuketové špagety s paradajkami a bazalkou, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Cibuľu a 3 až 4 kúsky sušených paradajok nasekáme nadrobno a restujeme na rozpálenej panvici. Paradajky obsahujú dostatok oleja, preto ďalší použiť nemusíme. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, celé paradajky, trocha okoreníme a necháme restovať 2 – 3 minúty.

Fotorecept, Cuketové špagety s paradajkami a bazalkou, Varenie
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Do panvice vložíme za hrsť olív a cuketu, ktorá spolu s paradajkami pustí šťavu. Zmes dusíme bez pokrievky iba chvíľku. Cuketa je veľmi rýchlo hotová a chceme aby zostala jemne chrumkavá. Panvicu stiahneme, špagety premiešame s trochou strúhaného parmezánu a ak treba, dosolíme. Už iba naložíme na tanier, posypeme trochou strúhaného parmezánu, bazalku a pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame