Obdobie grilovačiek je v plnom prúde, preto vám ponúkame jednoduchú a rýchlu inšpiráciu na grilované kuracie mäsko so zeleninou a chutnou barbecue omáčkou. Stačí ak do alobalu zabalíte mäso a vašu obľúbenú zeleninu, hodíte na gril a máte postarané. Navyše, pokiaľ vás prekvapí zlé počasie práve v deň, keď ste si s priateľmi naplánovali grilovačku na záhrade, mäso môžete namiesto grilu vložiť do rúry, a tak o nič neprídete.
Potrebujeme:
(na 4 porcie)
- 4 ks kuracích pŕs
- 2 ks kukurice
- 1 ks cukety
- 2 ks červenej papriky
- 1 ks žltej papriky
- ½ šálky barbecue omáčky
- extra panenský olivový olej
- grilovacie korenie na zeleninu
- soľ, korenie
Postup:
|
Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme. |
Mohlo by vás zaujať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
|
Papriku si nakrájame na pásiky, cuketu na koliečka. |
|
Odstrihneme si dostatočné množstvo alobalu a dáme naň mäso, ktoré potrieme barbecue omáčkou a rovnomerne rozmiestnime po okrajoch mäsa zeleninu, ktorú ochutíme grilovacím korením a celé to pokvapkáme olivovým olejom. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Výborné kuracie placky: Blesková príprava a skvelá chuť si získa aj vás |
|
|
Mäso so zeleninou zabalíme. Kukuricu si nakrájame na menšie časti a osolíme. Tú do alobalu netreba dávať. |
|
Grilujeme cca 20-25 minút. |
Ako si kuracinu na grile pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na