FOTORECEPT na dokonalé bravčové soté: Vyskúšajte ho takto, iný postup už nebudete chcieť

Bravčové soté

Pripravte si netradične v placke bravčové soté namiesto kuracieho (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Soté patrí k jednej z najobľúbenejších foriem prípravy jedla. Aj keď možno väčšina preferuje kuracie, to z bravčového mäska nie je o nič horšie, práve naopak. Vďaka širokému výberu príloh je tak ideálnou voľbou aj na dnešný obed.

Potrebujeme

  • 1,2 kg bravčového plecka
  • 2 žlté cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL bravčovej masti
  • 4 dcl čistej vody
  • 250 g šampiňónov
  • 150 g kukurice
  • 3 biele papriky
  • 150 g cherry paradajok
  • 2 PL horčice
  • 6 PL kečupu
  • červená mletá paprika
  • čierne mleté korenie
  • majoránka
  • soľ

Postup

Cibuľu očistíme a pokrájame na menšie, avšak nie úplne drobné kúsky. To urobíme aj s cesnakom. Vo veľkom hrnci roztopíme masť a pridáme cibuľu s cesnakom. Poopekáme do sklovita.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Bravčové mäso umyjeme a zbavíme blán. Následne ho pokrájame na menšie kúsky. Snažíme sa pritom, aby kúsky boli približne rovnako veľké.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Takto pokrájané mäso dáme do hrnca k opečenej cibuli a cesnaku a necháme, aby sa rýchlo zatiahlo. Pridáme soľ, koreniny a zamiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď je mäso celé bledé a zatiahnuté, jemne ho podlejeme vodou. Maximálne však zarovno s mäsom. Necháme ho dusiť do polomäkka. Pridáme k nemu nakrájané šampiňóny, papriku, kukuricu a paradajky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď je už mäso mäkké, pridáme kečup a horčicu a ešte povaríme približne 15 minút.

 

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Hotovo! Podávať ho môžeme s ryžou, zemiakovou plackou, opekanými zemiakmi a podobne. My sme si pre tento raz zvolili zemiakové placky so strúhaným syrom. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

 

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame