Soté patrí k jednej z najobľúbenejších foriem prípravy jedla. Aj keď možno väčšina preferuje kuracie, to z bravčového mäska nie je o nič horšie, práve naopak. Vďaka širokému výberu príloh je tak ideálnou voľbou aj na dnešný obed.
Potrebujeme
- 1,2 kg bravčového plecka
- 2 žlté cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL bravčovej masti
- 4 dcl čistej vody
- 250 g šampiňónov
- 150 g kukurice
- 3 biele papriky
- 150 g cherry paradajok
- 2 PL horčice
- 6 PL kečupu
- červená mletá paprika
- čierne mleté korenie
- majoránka
- soľ
Postup
Cibuľu očistíme a pokrájame na menšie, avšak nie úplne drobné kúsky. To urobíme aj s cesnakom. Vo veľkom hrnci roztopíme masť a pridáme cibuľu s cesnakom. Poopekáme do sklovita.

Bravčové mäso umyjeme a zbavíme blán. Následne ho pokrájame na menšie kúsky. Snažíme sa pritom, aby kúsky boli približne rovnako veľké.

Takto pokrájané mäso dáme do hrnca k opečenej cibuli a cesnaku a necháme, aby sa rýchlo zatiahlo. Pridáme soľ, koreniny a zamiešame.

Keď je mäso celé bledé a zatiahnuté, jemne ho podlejeme vodou. Maximálne však zarovno s mäsom. Necháme ho dusiť do polomäkka. Pridáme k nemu nakrájané šampiňóny, papriku, kukuricu a paradajky.


Keď je už mäso mäkké, pridáme kečup a horčicu a ešte povaríme približne 15 minút.

Hotovo! Podávať ho môžeme s ryžou, zemiakovou plackou, opekanými zemiakmi a podobne. My sme si pre tento raz zvolili zemiakové placky so strúhaným syrom. Dobrú chuť!

Zdieľať na
Zdieľaní