FOTORECEPT Sezóna čerešní je v plnom prúde: Tento ovocno-jogurtový koláč dlho na tanieri nevydrží!

Urobte si z čerešní a jogurtu lahodný koláč (Zdroj: plnielanu.sk/MZ)

Počas júnových dní si naplno užívame nielen slnečné lúče, ale aj obdobie čerešní. Toto sladké kôstkové ovocie má okrem dokonalej chuti aj množstvo blahodarných účinkov na zdravie. Nečudo, že sme to využili a pripravili si chutný koláč. Radi sa s vami podelíme o recept.

Potrebujeme

  • 500 g vykôstkovaných čerešní
  • 300 g špaldovej múky
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 120 g zmäknutého masla
  • 1 ks čerešňový alebo višňový jogurt
  • 50 g práškového cukru
  • 2 vajíčka
  • citrónovú kôru
  • mandľové plátky

Postup

Čerešne najskôr zbavíme kôstok a následne ich prepláchneme. V menšom hrnci ich postupne varíme, dokým nezmäknú. Čerešne nepodlievame ani nijako nedochucujeme.

(Zdroj: plnielanu.sk/MZ)

V miske zmiešame múku s cukrom a vajíčkami. Zo zmesi budeme formovať cesto za pomoci rúk, preto odporúčame použiť kuchynské rukavice.

(Zdroj: plnielanu.sk/MZ)

Pridáme aj zmäknuté maslo a trochu citrónovej kôry. Keď cesto vyformujeme, necháme ho chvíľu odpočívať.

(Zdroj: plnielanu.sk/MZ)

V druhej miske poriadne rozmiešame tvaroh s čerešňovým jogurtom.

(Zdroj: plnielanu.sk/MZ)

Formu na pečenie vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Do jej stredu vložíme cesto a rukami ho utlačíme tak, aby na okraji bola väčšia vrstva. Následne na vrch cesta pridáme tvaroh zmiešaný s jogurtom.

(Zdroj: plnielanu.sk/MZ)

Nakoniec rovnomerne rozvrstvíme zmäknuté čerešne a formu dáme piecť do rúry, ktorá je vyhriata na 180 °C. Pečieme zhruba 45 minút, pričom 10 minút pred koncom prisypeme na vrch ešte mandľové plátky.

(Zdroj: plnielanu.sk/MZ)

Dobrú chuť!

(Zdroj: plnielanu.sk/MZ)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame