FOTORECEPT Dajte šancu batátom: Pripravte si ich po našom, s lahodnou bryndzou

Batáty plnené bryndzou a prosciuttom

plnielanu.sk

Batáty sú zemiaky, ktoré sú od bežného zemiaka odlišné najmä vďaka ich sladkej chuti a rýchlejšou prípravou. Obsahujú vysoký obsah antioxidantov a sú výborným zdrojom karbohydrátov, čo je prospešné pre ľudí s cukrovkou či zlým tlakom. Dá sa z nich uvariť chutná polievka, spraviť výdatný šalát, pyré alebo ich môžete jednoducho naplniť.

Potrebujeme:

  • 2 veľké batáty
  • malú cibuľu
  • 2 červené papriky
  • 100 g bryndze
  • 100 g prosciutta
  • nastrúhaný tvrdý syr
  • provensálske bylinky
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

Umyté zemiaky uvaríme v šupke.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Symbióza chutí pre pravých gurmánov: Vyskúšajte batátové kolieska


Keď budú polomäkké, necháme ich trochu vychladnúť a rozrežeme pozdĺžne na polovicu. Trochu vydlabeme, aby sa do nich zmestila plnka.
Na cibuľke opražíme na kocky nakrájanú papriku.

Mohlo by vás zaujímať: Bataty či sladké zemiaky: Prečo ich zaradiť do jedálnička a ako chutia najlepšie?


Pridáme natrhané prosciutto, bryndzu a trochu nastrúhaného syru.
Povaríme a naplníme zemiaky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Plnené sladké zemiaky štyrikrát inak: Vyzerajú aj chutia fantasticky


Nahrubo nastrúhame syr.
Posypeme ním naplnené batáty a dáme zapiecť do rúry.

Máte radi batáty? Ako si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty do diskusie pod článkom.





Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame