FOTORECEPT Domáce cestoviny s dusenou kapustou: Chutný obed za pár drobných

Domáce cestoviny

plnielanu.sk/Ľudmila

Jedli ste už domáce cestoviny? Ak nie, máte čo ľutovať, lebo skutočne dobré domáce cestoviny ozaj stoja za to. Inšpirujte sa našim receptom a pripravte si ich vlastnoručne aj vy. Zďaleka to nie je také náročné, ako by sa mohlo zdať a spolu s dusenou kapustou si z nich pripravíte chutný obed za pár drobných.

Potrebujeme:

  • 1000 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • 400 ml vody
  • olej
  • hlávku kapusty

Postup:

Na drevenú dosku vysypeme múku a do stredu spravíme jamku. Dáme do nej vajíčko, čajovú lyžičku soli a opatrne nalejeme približne tri štvrtiny hrnčeka vody.

   

Začneme miesiť a postupne pridávame vodu, kým nie je cesto mäkké, vláčne a kompaktné. Ak by bolo vody priveľa, zasypeme múkou. Vodu a múku striedame, kým nie sme s konzistenciou cesta spokojní.


Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám


Potom z neho vypracujeme bochníčky, ktoré dôkladne pomúčime, aby sa nelepili.

   

Jednotlivé bochníčky vyvaľkáme na tenko, poprekladáme a naukladáme na seba. Múkou jednoznačne nešetríme, aby sa jednotlivé vrstvy nezlepili.


Mohlo by vás zaujať: Vymeňte kupované cestoviny za domáce: Celozrnné lasagne či farfalle zachutia aj vám


Cestá pokrájame na pásy široké približne tri centimetre.

   

Každý pás pokrájame na trojuholníčky.


Mohlo by vás zaujať: Dodajte polievke nový šmrnc: Vyskúšajte domáce rezance alebo syrové halušky


Rukami cestoviny zbežne porozdeľujeme, aby sa počas varenia nezlepili. Na sporák postavíme hrniec s vodou, ktorú mierne osolíme a uvaríme ako obyčajne. Netreba zabudnúť na dôkladné miešanie a premývanie v studenej vode, pretože vo vode bude viac múky ako sme pri kupovaných cestovinách zvyknutí.

   

Medzitým si kapustu očistíme a nakrájame na pásiky. Dáme do väčšieho hrnca, osolíme a prilejeme trochu oleja.


Mohlo by vás zaujať: Cestovinové recepty: Podľa vašej chuti – s tuniakom, brokolicou či hríbami!


Dusíme, kým nie je mäkká a nechytí farbu. Ak chcete použiť menej oleja, mali by ste ju v priebehu varenia mierne podlievať vodou, aby neprihorela.

   

Zmiešame s cestovinami a pochúťka je hotová. (Takto pripravené domáce cestoviny sa hodia aj do polievky.) Dobrú chuť!


Pripravujete si doma nejaké domáce cestoviny? Napíšte postup prípravy ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close