Kto z vás si rád pochutí na vychladenom ovocnom nanuku, najmä keď je vonku takto horúco? A čo môže byť lepšie, ako si takúto dobrotu vyrobiť doma za pár minút. Myslím, že nejednému z vás sme teraz narobili poriadne chúťky. Máme tu jednoduchý recept na naozaj svieže ovocné nanuky a ešte k tomu vegánske.
Budeme potrebovať:
- mixér
- formy na nanuky (12 ks), alebo tégliky od jogurtu a drievko/špajdľu/lyžičku
- 450 g ovocia (my sme použili 300 g odkôstkovaných čerešní a 150 g mrazených jahôd)
- 2 ks vegánskeho jogurtu (použili sme jeden čistý kokosový 150 g a jeden jahodovo-kokosový 150 g)
- rastlinné mlieko (ak by sa zmes zdala hustá)
- bazový/javorový sirup (ak by sme si chceli nanuky prisladiť)

Mohlo by vás zaujať: Domáce nanuky osviežia celú rodinu: Skúste naše overené recepty!
Postup:
Zmixujeme ovocie a jogurty. Podľa konzistencie zistíme, či treba hmotu ešte rozriediť rastlinným mliekom. Kto chce nanuky bez pridaného sladenia môže zmes plniť do foriem.

My sme si na 450 g ovocia pridali 50 ml domáceho bazového sirupu.

Takto naplnené formy vložíme do mrazničky na minimálne 7 hodín. Po vytiahnutí sa môže stať, že sa nebudú primrznuté nanuky chcieť od foriem odlepiť. Stačí ich len na pár sekúnd ponoriť do pohára s teplou vodou a povolia. Už stačí len ochutnávať.
Mohlo by vás zaujať: Najlepšie recepty na domácu zmrzlinu bez zmrzlinovača: Ktorý vyskúšate?


Zdieľať na