Či už hľadáte inšpiráciu na nedeľný obed alebo rýchly pokrm, ktorý vydrží aj niekoľko dní v týždni, ste na správnom mieste. Gnocchi s kuracím mäsom si vás zaručene získajú. Veď vyskúšajte a presvedčte sa na vlastnej koži.
Potrebujeme
- 1400 g kuracích pŕs
- 500 g čerstvých šampiňónov
- 140 g syra s modrou plesňou (Nivy)
- 150 ml smotany
- gnocchi
- 2 žlté cibule
- olej
- 2 ČL kurkumy
- 1 ČL majoránky
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- trochu mletej rasce
- soľ
Postup
Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Následne ju na oleji opražíme dozlatista.

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Tie pridáme do hrnca k cibuli a opekáme, kým nie je mäso z každej strany „zatiahnuté“. Potom mäso osolíme, okoreníme a dochutíme mletou rascou spolu s kurkumou.

Následne do hrnca pridáme umyté a pokrájané šampiňóny. Pomiešame a chvíľu len tak opekáme.

Do hrnca pridáme aj nadrobno nakrájaný syr Niva a premiešame, aby sa úplne rozpadol.

Zmes následne podlejeme smotanou, ktorú sme si zmiešali s približne 2 dcl čistej vody. Všetko môžeme na záver ešte dochutiť majoránkou.

Nám sa najviac k omáčke osvedčili gnocchi. Pri servírovaní môžeme použiť aj čerstvý špenát alebo rukolu. Dobrú chuť!


Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku
Zdieľať na