FOTORECEPT Gnocchi s kuracím mäsom a nivou si zamilujete: Mňam, jedna porcia vám bude málo!

Jednoduchý ale mimoriadne chutný pokrm, ktorý zvládne každý (Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Či už hľadáte inšpiráciu na nedeľný obed alebo rýchly pokrm, ktorý vydrží aj niekoľko dní v týždni, ste na správnom mieste. Gnocchi s kuracím mäsom si vás zaručene získajú. Veď vyskúšajte a presvedčte sa na vlastnej koži.

Potrebujeme

  • 1400 g kuracích pŕs
  • 500 g čerstvých šampiňónov
  • 140 g syra s modrou plesňou (Nivy)
  • 150 ml smotany
  • gnocchi
  • 2 žlté cibule
  • olej
  • 2 ČL kurkumy
  • 1 ČL majoránky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • trochu mletej rasce
  • soľ

Postup

Cibuľu očistíme a nadrobno pokrájame. Následne ju na oleji opražíme dozlatista.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Tie pridáme do hrnca k cibuli a opekáme, kým nie je mäso z každej strany „zatiahnuté“. Potom mäso osolíme, okoreníme a dochutíme mletou rascou spolu s kurkumou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Následne do hrnca pridáme umyté a pokrájané šampiňóny. Pomiešame a chvíľu len tak opekáme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Do hrnca pridáme aj nadrobno nakrájaný syr Niva a premiešame, aby sa úplne rozpadol.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Zmes následne podlejeme smotanou, ktorú sme si zmiešali s približne 2 dcl čistej vody. Všetko môžeme na záver ešte dochutiť majoránkou.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Nám sa najviac k omáčke osvedčili gnocchi. Pri servírovaní môžeme použiť aj čerstvý špenát alebo rukolu. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)
(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame