FOTORECEPT Parádny holandský rezeň s roztečeným syrom: Nestihne na stole ani vychladnúť!

Fotorecept, Holandský rezeň

Rezeň z mletého mäsa, v chrumkavom obale a roztopeným syrom vo vnútri je skutočnou delikatesou (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Na prvé počutie sa tvári ako holandská špecialita, v skutočnosti však ide o starú známu klasiku zo školskej jedálne. Reč je o rezni z mletého mäsa v chrumkavom obale a s roztečeným syrom vo vnútri. Ak si k nemu doprajete krémovú zemiakovú kašu s uhorkovým šalátom, máte obed jedna báseň.

Tradičnou kuchyňou sa rád inšpiruje aj český kuchár Marek Pavela, ktorý zobral pôvodný recept do parády a holandský rezeň pripravuje trocha inak. My sme jeho recept, samozrejme, museli vyskúšať.

Potrebujeme

  • 1 kg mletého mäsa (mix hovädzie a bravčové)
  • 300 g tvrdého syra
  • 200 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 2 rožky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • panko alebo klasickú strúhanku
  • hladkú múku
  • pažítku
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • olej na vysmážanie
  • Fotorecept, Holandský rezeň
    (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Postup

Rožky nakrájame na malé kocky, zalejeme ich mliekom a necháme postáť, aby dobre nasiakli.

Fotorecept, Holandský rezeň
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

K rožkom pridáme mäso, 2 vajcia, prelisovaný cesnak, 200 g strúhaného syra a nasekanú pažítku. Všetko ešte okoreníme, osolíme a poriadne premiešame.

Fotorecept, Holandský rezeň
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Zvyšný syr nakrájame na kocky. Z mäsovej zmesi odoberieme dobrú hrsť, vytvarujeme guľu, ktorú na doske roztlačíme a do jej stredu uložíme pár kúskov syra. Konce spojíme tak, aby bol syr ukrytý vo vnútri a mierne pritlačíme rukou, nech rezne nie sú príliš hrubé.

Fotorecept, Holandský rezeň
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Naplnené rezne obalíme v klasickom trojobale – najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.

Fotorecept, Holandský rezeň
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

V hlbokej panvici rozpálime väčšie množstvo oleja a rezne pomaly smažíme z každej strany dozlatista.

Fotorecept, Holandský rezeň
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

K hotovým rezňom si môžete naservírovať prílohu a zeleninu podľa vlastnej fantázie. A ak vám nejaké vyprážané kúsky ostanú, poslúžia aj ako rýchle zasýtenie s chlebíkom v práci či na výlete. Dobrú chuť!Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame