Ak neviete, čo uvariť na obed, a hľadáte inšpiráciu, ste na správnom mieste. My sme naposledy pripravili jemné hovädzie mäso, ktoré sme dochutili kukuricou. Výsledok prekonal očakávania. Neveríte? Vyskúšajte!
Potrebujeme:
- 600 g hovädzej sviečkovej
- soľ
- čierne mleté korenie
- smotanu na varenie
- 350 g kukurice
- olej
- 150 g masla
- rozmarín
- 2 žlté cibule
Postup:
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na medailóniky. Osolíme a okoreníme.
Na rozpálenom oleji mäso z každej strany opečieme, aby sa zatiahlo. Následne ho preložíme do zapekacej misky.
Na mäso položíme plátky masla a posypeme rozmarínom. Celé to dáme piecť do rúry na približne 10 minút pri teplote 160 stupňov.
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a opečieme do zlatista. Pridáme k nej premytú kukuricu a premiešame. Do hrnca pridáme aj smotanu na šľahanie a chvíľu spolu povaríme.
Mäso podávame s kukuricovou prílohou a varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Zdieľať na