FOTORECEPT Jablkovo-orechový koláč: Presvedčí vás rýchla príprava a skvelá chuť

Orechovo-jablkový koláč si získa vaše chuťové poháriky (Zdroj: Plnielanu.sk)

Jeseň je obľúbená nielen pre svoje krásne farby, ale aj dozrievanie mnohých plodín. Okrem iných sú to najmä jablká, ktoré priaznivo vplývajú na naše zdravie. Vedeli ste, že vitamíny obsiahnuté v jablkách spomaľujú proces starnutia ľudského organizmu? Pripravte si spolu s nami jednoduchý, no chutný jablkovo-orechový koláč.

Potrebujeme:

  • 4 vajíčka
  • 150 g hnedého cukru
  • 2 hrnčeky vody
  • 1,5 dl oleja
  • 1,2 kg jabĺk
  • mletú škoricu
  • kypriaci prášok
  • 200 g hladkej múky

Postup:

Vajíčka vymiešame s cukrom do penista.

vajíčka s cukrom
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Pridáme 2 hrnčeky vody a asi 1,5 dl oleja. Opäť poriadne vymiešame.

vyšľahané vajíčka
(Zdroj: Plnielanu.sk)

K zmesi pridáme múku a kypriaci prášok. Vymiešame pomocou mixéra.

múka s kypriacim práškom
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Polovicu jabĺk umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Druhú polovicu nastrúhame na väčšie kúsky. Oba druhy pridáme do cesta.

nakrájané jablká na kocky
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Orechy nakrájame a pridáme do misky k ostatnému. Dochutíme mletou škoricou. Premiešame za pomoci varechy.

zmes na jablkovo-orechový koláč
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Pripravené cesto vylejeme na naolejovaný plech. Pečieme približne 40-45 minút pri 180 stupňoch.

zmes na koláč na plechu
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Koláč môžeme dozdobiť práškovým cukrom, my sme pridali aj trochu slaného karamelu. Dobrú chuť!

jablkovo-orechový koláč
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame