Jednoduché paradajkové maslo je nielen spôsobom, ako využiť bohatú úrodu, ale aj ako dopriať svojim jedlám nový rozmer chutí. Hodí sa do cestovín, do rizota, ku grilovanej rybe alebo kuraciemu mäsu, ale aj na pečivo alebo na prípravu slaných krekrov. Aj takto chutí leto. Žiarivo oranžové maslo vydrží v chladničke asi 1 týždeň, v mrazničke asi 3 mesiace.
Potrebujeme
- 2 šálky cherry paradajok
- 1 PL čerstvých lístkov tymiánu
- ½ ČL soli
- ¼ ČL čerstvo mletého čierneho korenia
- 230 g masla
Postup
- Očistené paradajky ugrilujeme v rúre, na panvici alebo na grile. Grilujeme, kým šupka nezačne hnednúť a paradajky nezačnú púšťať šťavu. Trvá to asi 6 až 8 minút. Potom ich necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
- Do mixéra s nožom dáme grilované paradajky, tymián, soľ, korenie a mixujeme spolu, až kým nie sú paradajky kompletne jemné.
- Maslo nakrájame na malé kocky a pridáme ho do zmesi. Mixujeme dovtedy, kým sa úplne nerozmieša spolu s paradajkami.
- Takto pripravené paradajkové maslo sa môže konzumovať okamžite alebo ho dáme do chladničky, aby trochu stuhlo.
Zdieľať na