Ryby naložené v kyslom náleve s cibuľou sú obľúbenou pochúťkou k pivu alebo ako rýchla večera. Zavináče zvyčajne zjeme len tak s pečivom, ale dajú sa z nich pripraviť aj zaujímavé studené pokrmy. Svieži šalát s dusenou zeleninou je výborný spôsob, ako si na týchto kyslých rybách pochutiť a zároveň vyskúšať niečo nové.
Potrebujeme
- 4 zavináče
- 1/2 karfiolu
- 1 mrkvu
- 1 malú plechovku sladkej kukurice
- 1 téglik kyslej smotany
- 1 lyžicu majonézy
- soľ
- čierne mleté korenie
- petržlenovú vňať
Postup
Zeleninu uvaríme v slanej vode do mäkka, necháme ju vychladnúť a nakrájame ju na malé kúsky. Nebojte sa uvariť aj listy z karfiolu. Sú chutné a dodajú pestrosť.
Zavináče stiahneme z kože, aby šalát nebol horký. Ryby nakrájame na drobné kúsky aj s cibuľou a dáme do misy. Pridáme uvarenú zeleninu, kukuricu, kyslú smotanu, majonézu, petržlenovú vňať a poriadne premiešame, aby sa chute prepojili.
Hotový šalát vložíme aspoň na hodinu do chladničky. Odležaný, vychladený rybací šalát si môžeme dopriať na raňajky, na večeru alebo podávať ako studené predjedlo pri slávnostnej večeri.
Dobrú chuť!
Zdieľať na