FOTORECEPT Nadýchané štangle s cesnakom rozvoňajú celú kuchyňu: Lepšie ako z pizzérie!

Kváskové pizza štangle, Fotorecept

Kváskové pizza štangle zachutia aj vám (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Ak ste podľahli čaru kváskového chleba, určite ste neraz premýšľali, čo zo zvyšným kváskom. Múka, olivový olej, cesnak – zrazu máte chuťovku, čo milujú všetci. Napečte domáce pizza štangle! Sú výborné samé o sebe, no keď k nim naservírujete napríklad domáce tzaziki, máte hotové hody. Táto dobrota zo špaldovej múky bude ďalším príspevkom do vašej zbierky rýchlych a chutných kváskových receptov.

Budeme potrebovať:

Rozkvas:

  • 2 lyžice kvásku
  • 150 ml vody
  • 150 g ražnej celozrnnej múky

Cesto:

  • rozkvas
  • 200 ml vody
  • 20 g olivového oleja
  • 480 g špaldovej múky
  • 1 lyžičku korenia na pizzu
  • 1 lyžičku soli

Navrch:

  • 1 dcl olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • hrubozrnnú soľ

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Skvelá domáca pizza z mozzarelly: Vyskúšajte ju a neoľutujete


Postup:

Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Rozkvas založíme tak, že najskôr zmiešame kvások s vodou, potom pridáme múku a vypracujeme hustejšie cestíčko. Nádobu voľne zakryjeme vrchnákom, necháme na kuchynskej linke a počkáme 8 hodín.

Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Hotový rozkvas preložíme do veľkej misy, rozmiešame s vodou, olejom a ostatnými surovinami. Cesto miesime aspoň 15 minút, zakryjeme a necháme kysnúť 4 hodiny.

Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Vykysnuté cesto zľahka premiesime, dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a nakrájame na pásiky.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáca pizza: Upečte si pochúťku ako z talianskej reštaurácie aj vy


Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Každý pásik skrútime do tvaru špirály a uložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Keď máme hotovo, dáme do rúry, vyhriatej na 190 °C a pečieme 20 minút.

Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Štangle hneď po upečení potrieme zmesou z olivového oleja a pretlačeného cesnaku. Na záver posypeme hrubozrnnou soľou a môžeme si pochutnať.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close