FOTORECEPT Nadýchané štangle s cesnakom rozvoňajú celú kuchyňu: Lepšie ako z pizzérie!

Kváskové pizza štangle, Fotorecept

Kváskové pizza štangle zachutia aj vám (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Ak ste podľahli čaru kváskového chleba, určite ste neraz premýšľali, čo zo zvyšným kváskom. Múka, olivový olej, cesnak – zrazu máte chuťovku, čo milujú všetci. Napečte domáce pizza štangle! Sú výborné samé o sebe, no keď k nim naservírujete napríklad domáce tzaziki, máte hotové hody. Táto dobrota zo špaldovej múky bude ďalším príspevkom do vašej zbierky rýchlych a chutných kváskových receptov.

Budeme potrebovať:

Rozkvas:

  • 2 lyžice kvásku
  • 150 ml vody
  • 150 g ražnej celozrnnej múky

Cesto:

  • rozkvas
  • 200 ml vody
  • 20 g olivového oleja
  • 480 g špaldovej múky
  • 1 lyžičku korenia na pizzu
  • 1 lyžičku soli

Navrch:

  • 1 dcl olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • hrubozrnnú soľ

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Skvelá domáca pizza z mozzarelly: Vyskúšajte ju a neoľutujete


Postup:

Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Rozkvas založíme tak, že najskôr zmiešame kvások s vodou, potom pridáme múku a vypracujeme hustejšie cestíčko. Nádobu voľne zakryjeme vrchnákom, necháme na kuchynskej linke a počkáme 8 hodín.

Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Hotový rozkvas preložíme do veľkej misy, rozmiešame s vodou, olejom a ostatnými surovinami. Cesto miesime aspoň 15 minút, zakryjeme a necháme kysnúť 4 hodiny.

Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Vykysnuté cesto zľahka premiesime, dáme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme a nakrájame na pásiky.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáca pizza: Upečte si pochúťku ako z talianskej reštaurácie aj vy


Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Každý pásik skrútime do tvaru špirály a uložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Keď máme hotovo, dáme do rúry, vyhriatej na 190 °C a pečieme 20 minút.

Kváskové pizza štangle, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Štangle hneď po upečení potrieme zmesou z olivového oleja a pretlačeného cesnaku. Na záver posypeme hrubozrnnou soľou a môžeme si pochutnať.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame