FOTORECEPT Kokosové bounty rezy: Tento recept je poklad, chutia ešte lepšie ako tie z obchodu

Foto: Michaela

Bounty rezy s kokosom sa skvele hodia ku kávičke, alebo len tak, pre radosť! (Zdroj: Michaela)

Čakáte návštevu alebo chcete len potešiť rodinu nejakým sladkým prekvapením? Tento šťavnatý dezert ich určite očarí. Kombinácia cesta, kokosovej plnky a  čokolády pripomína slávne bounty tyčinky, čo ocenia nielen deti, ale aj dospelí.  

Potrebujeme:

Cesto: 

– 250 g zmäknutého masla
– 200 g hladkej múky
– 1 dcl mlieka
– 100 g kryštálového cukru
– 4 vajíčka
– 2 PL kakaa
– 1 PL prášku do pečiva

Plnka: 

– 150 g masla
– 2-3 PL kokosového oleja
– 200 g kokosu
– 100 g kryštálového cukru
– 500 ml mlieka
– 5 PL hrubej múky
 200 g čokolády na varenie  


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce „Raffaello“ a kokosové šuhajdy: Sladká dobrota pre celú rodinu


Postup:  

Foto: Michaela
1. Nakrájané zmäknuté maslo dáme do vyššej nádoby a  vyšľaháme.
Foto: Michaela
2. Postupne pridávame vajíčka a  mlieko.   
Foto: Michaela
3. Múku preosejeme a  zmiešame  s kypriacim práškom  a kakaom. Pridáme do nádoby s  maslom a  došľaháme.  
Foto: Michaela
4. Vznikne nám tuhšie cesto, ktoré rozotrieme na vyšší pekáč vystlaným papierom na pečenie.  

Mohlo by vás zaujať: Twix, Bounty či Raffaello: Obľúbené sladkosti si môžete pripraviť aj sami doma


Foto: Michaela
5. Kým sa nám bude cesto piecť (180 °C 15-20 minút) pripravíme si plnku. V  malom hrnci necháme rozpustiť maslo, kokosový olej, pridáme mlieko a  múku.
Foto: Michaela
6. Vznikne nám kašička, ktorú osladíme cukrom.   
Foto: Michaela
7Zahustíme kokosom.  
Foto: Michaela
8. Cesto necháme vychladnúť.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Banánovo-kokosový koláč bez štipky cukru či múky: Dobrú chuť!


Foto: Michaela
9. Rovnomerne potrieme hustou plnkou.  
Foto: Michaela
10. Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú natrieme na vrch koláča.  
Foto: Michaela
11. Koláč necháme v chlade minimálne 12 hodín.  

Aké chutné kokosové koláčiky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame