FOTORECEPT Kokosové bounty rezy: Tento recept je poklad, chutia ešte lepšie ako tie z obchodu

Foto: Michaela

Bounty rezy s kokosom sa skvele hodia ku kávičke, alebo len tak, pre radosť! (Zdroj: Michaela)

Čakáte návštevu alebo chcete len potešiť rodinu nejakým sladkým prekvapením? Tento šťavnatý dezert ich určite očarí. Kombinácia cesta, kokosovej plnky a  čokolády pripomína slávne bounty tyčinky, čo ocenia nielen deti, ale aj dospelí.  

Potrebujeme:

Cesto: 

– 250 g zmäknutého masla
– 200 g hladkej múky
– 1 dcl mlieka
– 100 g kryštálového cukru
– 4 vajíčka
– 2 PL kakaa
– 1 PL prášku do pečiva

Plnka: 

– 150 g masla
– 2-3 PL kokosového oleja
– 200 g kokosu
– 100 g kryštálového cukru
– 500 ml mlieka
– 5 PL hrubej múky
 200 g čokolády na varenie  


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce „Raffaello“ a kokosové šuhajdy: Sladká dobrota pre celú rodinu


Postup:  

Foto: Michaela
1. Nakrájané zmäknuté maslo dáme do vyššej nádoby a  vyšľaháme.
Foto: Michaela
2. Postupne pridávame vajíčka a  mlieko.   
Foto: Michaela
3. Múku preosejeme a  zmiešame  s kypriacim práškom  a kakaom. Pridáme do nádoby s  maslom a  došľaháme.  
Foto: Michaela
4. Vznikne nám tuhšie cesto, ktoré rozotrieme na vyšší pekáč vystlaným papierom na pečenie.  

Mohlo by vás zaujať: Twix, Bounty či Raffaello: Obľúbené sladkosti si môžete pripraviť aj sami doma


Foto: Michaela
5. Kým sa nám bude cesto piecť (180 °C 15-20 minút) pripravíme si plnku. V  malom hrnci necháme rozpustiť maslo, kokosový olej, pridáme mlieko a  múku.
Foto: Michaela
6. Vznikne nám kašička, ktorú osladíme cukrom.   
Foto: Michaela
7Zahustíme kokosom.  
Foto: Michaela
8. Cesto necháme vychladnúť.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Banánovo-kokosový koláč bez štipky cukru či múky: Dobrú chuť!


Foto: Michaela
9. Rovnomerne potrieme hustou plnkou.  
Foto: Michaela
10. Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú natrieme na vrch koláča.  
Foto: Michaela
11. Koláč necháme v chlade minimálne 12 hodín.  

Aké chutné kokosové koláčiky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close