FOTORECEPT Domáce „Raffaello“ a kokosové šuhajdy: Sladká dobrota pre celú rodinu

Rafaelo a kokosové šuhajdy

plnielanu.sk

Sladkou odmenou v podobe týchto pochúťok si môžete nielen spríjemniť a osladiť deň, ale tiež potešiť návštevu alebo rodinu počas oslavy. Slávnostnejší nádych im môžete dať farebnými dekoráciami, ktorými ich vyzdobíte. Nezabúdajte tak na pekné košíčky či posýpku. Samozrejme, môžete experimentovať a namiesto posýpky dať na šuhajdy mrazené či čerstvé ovocie. Fantázii sa medze nekladú

 

 

 

Potrebujeme:

na prípravu „Raffaello“ guličiek:

  • 200 g sušeného mlieka
  • 100 g kokosového cukru/práškového cukru
  • 3 PL medu
  • 4 tortové oblátky
  • 250 g zmäknutého masla
  • 50-100 ml teplej vody
  • mandle
  • kokos
  • malé košíčky

kokosové šuhajdy:

  • 300 g horkej čokolády
  • mlieko
  • salko
  • kokos
  • mandle
  • väčšie košíčky

Mohlo by vás zaujímať: Twix, Bounty či Raffaello: Obľúbené sladkosti si môžete pripraviť aj sami doma


Postup:

Tortové oplátky si rukami podrvíme.
   
Do misy pridáme maslo, cukor, med, sušené mlieko.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Lahodné domáce „ferero“: Ideálne pre váš jazýček aj ako darček


Spracujeme a pridávame po malom množstve teplú vodu. Cesto nesmie byť veľmi riedke a lepivé.
   
Do misky si nachystáme kokos a kúsky mandlí na obaľovanie.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku


Do košíčkov formujeme z cesta guličky, ktoré obaľujeme v kokose alebo mandliach. Môžeme použiť aj celú mandľu, ktorú vpracujeme do stredu guličky.
   
Do misky nalejeme salko a pridáme toľko kokosu, aby ste mali nie príliš tekutú a ani veľmi hustú zmes. Dôležité je, aby sa vám s ňou dali pekne plniť košíčky.

Mohlo by vás zaujímať: Netradičné veľkonočné pohostenie: Vyskúšajte maličkosti, ktoré zachutia aj vám


Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu. Aby sa nám lepšie košíky plnili, pridáme trochu tuku alebo mlieka.
   
Na spodok košíkov dáme čokoládu, potom trochu kokosovej plnky a zalejeme znovu čokoládou.

Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete


Na vrch nasypeme trochu mandlí, kokosu a ako dekoráciu môžeme použiť farebnú posýpku.

Aké jarné zákusky a dezerty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close