FOTORECEPT Tieto pagáčiky sú úplne o inom: Urobte ich návšteve, hneď si budú pýtať recept!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Čakáte návštevu a  chcete im pripraviť nejakú pochúťku na občerstvenie? Tieto koláčiky sú jednoduché na prípravu a  naozaj chutné! Plnku si môžete upraviť podľa seba, no kombinácia mletého mäsa s  tvarohom, slaninkou a  syrom je výborná. 

Potrebujeme (12-13 kusov): 

– 400 g hladkej múky
– kocku droždia
– trochu kryštálového cukru
– 200 ml vlažnej vody
– 120 ml olivového oleja
– 100 g oravskej slaniny
– 1 PL oleja
– 200 g mletého mäsa
– 3 strúčiky cesnaku
– 250 g jemného tvarohu
– 80 g kyslej smotany
– 150 g strúhaného syru
– soľ, korenie, sušené bylinky

Postup:

Foto: Michaela
1. V  mise zmiešame múku, trochu soli, rozdrobené droždie, trošku cukru a  50 ml vody. Necháme trochu vykysnúť na teplom mieste 
Foto: Michaela
2. Následne pridáme olivový olej, zvyšok vody. 

Mohlo by vás zaujať: Voňavé jesenné recepty s tekvicou Hokkaido: Vyskúšajte hrnčekový koláč aj špagety


Foto: Michaela
3. Vypracujeme vláčne a  pevné cesto. Necháme kysnúť hodinu.  
Foto: Michaela
4. Zatiaľ si pripravíme plnku. Na nakrájanej slaninke opečieme mäso, ochutíme korením a  bylinkami. Chvíľu podusíme, pridáme rozpučený cesnak a  osolíme. Vypneme a necháme vychladnúť.  
Foto: Michaela
5. Kyslú smotanu s  tvarohom zmiešame, pridáme trochu soli a  byliniek.  

Mohlo by vás zaujať: Koniec sviatočného prejedania sa: Inšpirujete sa 4 zdravými a chutnými receptmi


Foto: Michaela
6. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát.  
Foto: Michaela
7. Vykrajujeme kolieska, do ktorých spravíme priehlbiny na plnku.  
Foto: Michaela
8. Do každej priehlbiny dáme lyžicu tvarohovej plnky.  

Mohlo by vás zaujať: Počas pôstu ide mäso bokom: Na čom si pochutíte rovnako dobre?


Foto: Michaela
9. A  lyžicu mäsovej plnky. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.  
Foto: Michaela
10. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180°C. Pečieme cca 20 minút.   
Foto: Michaela
 11. Na záver môžeme posypať strúhaným syrom.  

Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: Michaela

Odporúčame