FOTORECEPT Tieto pagáčiky sú úplne o inom: Urobte ich návšteve, hneď si budú pýtať recept!

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Čakáte návštevu a  chcete im pripraviť nejakú pochúťku na občerstvenie? Tieto koláčiky sú jednoduché na prípravu a  naozaj chutné! Plnku si môžete upraviť podľa seba, no kombinácia mletého mäsa s  tvarohom, slaninkou a  syrom je výborná. 

Potrebujeme (12-13 kusov): 

– 400 g hladkej múky
– kocku droždia
– trochu kryštálového cukru
– 200 ml vlažnej vody
– 120 ml olivového oleja
– 100 g oravskej slaniny
– 1 PL oleja
– 200 g mletého mäsa
– 3 strúčiky cesnaku
– 250 g jemného tvarohu
– 80 g kyslej smotany
– 150 g strúhaného syru
– soľ, korenie, sušené bylinky

Postup:

Foto: Michaela
1. V  mise zmiešame múku, trochu soli, rozdrobené droždie, trošku cukru a  50 ml vody. Necháme trochu vykysnúť na teplom mieste 
Foto: Michaela
2. Následne pridáme olivový olej, zvyšok vody. 

Mohlo by vás zaujať: Voňavé jesenné recepty s tekvicou Hokkaido: Vyskúšajte hrnčekový koláč aj špagety


Foto: Michaela
3. Vypracujeme vláčne a  pevné cesto. Necháme kysnúť hodinu.  
Foto: Michaela
4. Zatiaľ si pripravíme plnku. Na nakrájanej slaninke opečieme mäso, ochutíme korením a  bylinkami. Chvíľu podusíme, pridáme rozpučený cesnak a  osolíme. Vypneme a necháme vychladnúť.  
Foto: Michaela
5. Kyslú smotanu s  tvarohom zmiešame, pridáme trochu soli a  byliniek.  

Mohlo by vás zaujať: Koniec sviatočného prejedania sa: Inšpirujete sa 4 zdravými a chutnými receptmi


Foto: Michaela
6. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát.  
Foto: Michaela
7. Vykrajujeme kolieska, do ktorých spravíme priehlbiny na plnku.  
Foto: Michaela
8. Do každej priehlbiny dáme lyžicu tvarohovej plnky.  

Mohlo by vás zaujať: Počas pôstu ide mäso bokom: Na čom si pochutíte rovnako dobre?


Foto: Michaela
9. A  lyžicu mäsovej plnky. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.  
Foto: Michaela
10. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do rúry na 180°C. Pečieme cca 20 minút.   
Foto: Michaela
 11. Na záver môžeme posypať strúhaným syrom.  

Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close