FOTORECEPT Kuracie karí: Voňavá dobrota s nádychom exotiky

Kuracie karí

plnielanu.sk/Ľudmila

Na Slovensku sa zvykneme držať tradícií, no občas sa radi necháme inšpirovať inými kultúrami. Najmä čo sa jedla týka. Vieme, ako skvele chutí chrumkavá talianska pizza, ostrokyslá polievka či francúzsky kohút na víne. Podobne je to s karí. Jeho zložky podporujú činnosť tráviaceho traktu, vstrebávanie látok a znižujú hladinu cukrov a tukov.

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľu
  • olej
  • karí korenie
  • kurkumu
  • zázvor
  • biele mleté korenie
  • červenú mletú štipľavú papriku
  • soľ
  • 200 ml kokosového mlieka
  • ryžu

Tiež by vás mohlo zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Postup:

Kuracie prsia očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme koreniny podľa chuti. Karí korením a kurkumou rozhodne nešetríme. V menšom množstve biele korenie, zázvor a papriku. Ak máte radi pikantné, môžete si pokojne dopriať aj viac, no už samotné karí je dosť štipľavé.
Mäso s koreninami poriadne premiešame. Môžeme pridať aj trochu oleja. Potom kuracinku zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chladničke aspoň polhodinu postáť.

Tiež by vás mohlo zaujať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!


Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.
Pridáme mäso a sprudka ho opečieme.

Tiež by vás mohlo zaujať: Chystá sa k vám návšteva? Tieto pochúťky potešia každého!


Keď sa zatiahne, pridáme ešte trochu karí i kurkumy pre farbu, osolíme a dôkladne zamiešame.
Prilejeme horúcu vodu a necháme dusiť.

Tiež by vás mohlo zaujať: Ideálny tip na obed či večeru: Mäso na smotane ocení každý labužník


Medzitým si pripravíme ryžu. Premývame ju, kým sa nezbavíme zbytočného škrobu, a potom necháme odtiecť. V hrnci rozohrejeme olej a odkvapkanú ryžu na ňom sprudka osmažíme.

Zalejeme vodou približne o centimeter vyššie ako siaha ryža. Prikryjeme a necháme variť. Najprv na silnom plameni, potom na minimálnom. Občas premiešame.

Keď je mäsko uvarené, jedlo zahustíme kokosovým mliekom alebo šľahačkovou smotanou.

Tiež by vás mohlo zaujať: K mäsu či na cestoviny: Spestrite si jedálny lístok chutnými omáčkami


Hotovú ryžu  premiešame a odkryjeme, aby sa odparila prebytočná voda.
Dobrú chuť!

Máte radi exotické a pikantné jedlá? Ktoré sú vaše najobľúbenejšie? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame