Dochádzajú vám nápady, čo uvariť na obed či rýchlu večeru? Aj klasické suroviny, akými sú napríklad kuracie stehná, sa dajú pripraviť netradične. Dôkazom je aj dnešný fotorecept, ktorý pochádza z krajiny vychádzajúceho slnka. Doprajte si trochu exotiky na tanieri a prekvapte celú rodinu.
Potrebujeme
- 4 kuracie stehná
- ryžu (množstvo na približne 4 porcie)
- 150 ml kuracieho vývaru
- 6 PL teriyaki omáčky
- saké
- soľ
- olej
Postup
Kuracie stehná rozmrazíme a následne ich vykostíme. Ak to robíte po prvý raz, s nožom narábajte opatrne. Nie je to síce nič náročné, avšak v úvode to chce trochu cviku. Vykostené kuracie prsia umyjeme a osušíme z oboch strán.
Rozlišujeme mäsovú časť a tú s kožou. Do mäsovej časti votrieme saké. Ide o špeciálny japonský alkohol, ktorý však už nie je problém kúpiť ani u nás.
Následne časť s kožou poriadne nasolíme. Takto pripravené stehná necháme na pekáči, prikryjeme potravinovou fóliou a približne 2 – 3
hodiny necháme odpočívať v chladničke.
Na panvici rozpálime olej a poukladáme naň stehná najskôr kožou dole. Z tejto strany ich pečieme zhruba 10 – 12 minút. Potom kuracie stehna otočíme a smažíme ešte ďalších 10 minút.
Úplne jednoducho si pripravíme omáčku – teriyaki zmiešame s vývarom. Ku koncu stehná podlejeme touto zmesou a pečieme ich, kým omáčka nezhustne.
Hotové kuracie stehná podávame s ryžou. Pre dochutenie môžeme mäso trošku poliať sójovou omáčkou alebo samotnou teriyaki. Dobrú chuť!
Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku
Zdieľať na