S klesajúcimi zimnými teplotami čoraz viac hľadáme recepty, ktoré nás zahrejú. Jedným z takých je aj tento tekvicový šalát. Vznikol úplne spontánne, varili sme z toho, čo sme doma našli. Nakoniec sa však stal pevnou súčasťou nášho domáceho jedálnička.
Potrebujeme:
- 1 väčšiu maslovú tekvicu
- olivový olej
- 250 g quinoy
- 1 brokolicu
- soľ
- 2 konzervy cícera
- 1 konzervu kukurice
- 1 konzervu čiernej fazule alebo čierneho cícera
- 2 ČL thajského červeného kari
- listovú zeleninu
- 1 PL medu
Postup:
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Následne ju poukladáme na plech, postriekame trochou olivového oleja, osolíme a dáme piecť do rúry na zhruba 40 minút pri teplote 180 stupňov.
Medzitým si pripravíme quinou podľa návodu.
V druhom hrnci uvaríme domäkka brokolicu. Na vymastenej panvici opražíme dochrumkava cícer, ktorý potom zmiešame s medom.
Keď je všetko hotové, zmiešame to do veľkej misy. Pridáme aj kukuricu a čierny cícer alebo čiernu fazuľu.
Ochutíme červeným kari, ktoré prepožičia šalátu pikantný nádych a nefalšovanú ázijskú chuť. Poriadne zamiešame.
Podávame s čerstvou listovou zeleninou.
Zdieľať na