Kuracie mäso patrí k obľúbeným surovinám. Niekedy sa nám však môže zdať, že už sa nedá s nimi nič zaujímavé vymyslieť. To však nie je pravda. Stačí sa poobzerať po inšpirácii zo zahraničia. Tak sme prišli aj na tento chutný a pre nás netradičný recept.
Potrebujeme
- 2 ks kuracích stehien
- 2 malé biele grécke jogurty
- sušená bazalka
- oregano
- tymián
- 1/2 citróna
- 4 strúčiky cesnaku
- trochu vody
- čerstvé lístky mäty
- soľ
Postup
Príprava týchto kuracích stehien je pomerne jednoduchá a rýchla. Pripravíme si veľkú misu, do ktorej dáme jogurty.

K nim primiešame soľ, oregano, bazalku a tymián. Po každej pridanej surovine zmes premiešame.

Na rade je teraz cesnak, ktorý pretlačíme k jogurtovo-bylinkovej zmesi.

Nasleduje šťava z polovice citrónu a tiež mäta, ktorú umyjeme a nakrájame na malé kúsky.


Umyté kuracie stehná poriadne obalíme v jogurtovej zmesi. Snažíme sa zmes dostať až pod kožu. Kuracie stehná necháme pár hodín (ideálne aj cez noc) odpočívať v chladničke.

Následne ich pečieme v pekáči približne 90 minút na 190 stupňov. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ideálne však so šalátom a pečenými zemiakmi.


Zdieľať na