FOTORECEPT Kuracie stehná tak, ako ich nepoznáte: Pripravte si ich s mätou na grécky spôsob

Kuracie stehná s mätou

Tieto kuracie stehná budú voňavé a vláčne (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Kuracie mäso patrí k obľúbeným surovinám. Niekedy sa nám však môže zdať, že už sa nedá s nimi nič zaujímavé vymyslieť. To však nie je pravda. Stačí sa poobzerať po inšpirácii zo zahraničia. Tak sme prišli aj na tento chutný a pre nás netradičný recept.

Potrebujeme

  • 2 ks kuracích stehien
  • 2 malé biele grécke jogurty
  • sušená bazalka
  • oregano
  • tymián
  • 1/2 citróna
  • 4 strúčiky cesnaku
  • trochu vody
  • čerstvé lístky mäty
  • soľ

Postup

Príprava týchto kuracích stehien je pomerne jednoduchá a rýchla. Pripravíme si veľkú misu, do ktorej dáme jogurty.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

K nim primiešame soľ, oregano, bazalku a tymián. Po každej pridanej surovine zmes premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Na rade je teraz cesnak, ktorý pretlačíme k jogurtovo-bylinkovej zmesi.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Nasleduje šťava z polovice citrónu a tiež mäta, ktorú umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Umyté kuracie stehná poriadne obalíme v jogurtovej zmesi. Snažíme sa zmes dostať až pod kožu. Kuracie stehná necháme pár hodín (ideálne aj cez noc) odpočívať v chladničke.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Následne ich pečieme v pekáči približne 90 minút na 190 stupňov. Podávame s ľubovoľnou prílohou, ideálne však so šalátom a pečenými zemiakmi.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame